Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2381 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Eylül 2019 - 19:17

Davutoğlu’nun, yol haritasında ne var?

Büyüt
Küçült
Davutoğlu’nun, yol haritasında ne
Bugün AK Parti’den ayrılan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin bundan sonraki yol haritasında ise kuracakları partinin tüzük ve programı üzerinde çalışmak var. Parti ismi ve kuruluş tarihi henüz kesinleşmese de, olası bir erken seçimin bu süreci daha da hızlandıracağı ifade edili

Bugün AK Parti'den ayrılan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin bundan sonraki yol haritasında ise kuracakları partinin tüzük ve programı üzerinde çalışmak var. Parti ismi ve kuruluş tarihi henüz kesinleşmese de, olası bir erken seçimin bu süreci daha da hızlandıracağı ifade ediliyor.

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu tarafından 3 eski parlamenter arkadaşı ve 2 eski il başkanı ile birlikte "kesin ihracı" istenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti üyeliğini, genel merkeze gönderdiği dilekçe ile değil, basın toplantısı sonrasında "cumadan (namazı) çıkıp, e-devlet üzerinden butona basarak" sonlandırdı.

AK Parti'den ayrılıp yeni parti kurmak için yola çıkan Ali Babacan ve ekibinin tersine, AK Parti yönetimine ilişkin eleştirilerini, kamuoyuna açık toplantı ve açıklamalarla yapan Ahmet Davutoğlu, istifasını da, Beysukent'teki çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Davutoğlu, basın toplantısına yanına, birlikte disipline sevk edildikleri, eski milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ, Abdullah Başçı, eski il başkanları Nedim Yamalı ve Selim Temurci'yi alarak çıktı.

“YÜRÜYECEĞİ YOLU” DA AÇIKLADI

Ahmet Davutoğlu, istifasının hemen ardından, savundukları değerlerin sözcüsü olmaya devam edeceklerini vurgulayıp, "insanı merkez alan, insan onuru, haklarına saygılı, evrensel değeri yaşatan, yasaklarla, yolsuzluklarla mücadele edilen, düşünce, din, vicdan özgürlüğünün sınırlandırılmadığı, demokratik hukuk devletinin işletildiği, kamunun malına el uzatmayan, akraba ve adam kayırmacılığının olmadığı" demokratik bir düzen kurmak istediklerini vurguladı.

Bugünden itibaren, zikrettiğimiz temel ilkeler doğrultusunda yeni bir siyasi hareket inşa etmek ve yeni bir yola çıkmak bizim için hem tarihi bir sorumluluk hem de milletimize karşı yükümlülüğümüzün bir gereğidir" diyen Davutoğlu, sözlerini "cumanız mübarek olsun" diye tamamladı.

Davutoğlu, gazetecilerin soru sormak istemeleri üzerine ise "Nasılsa bundan sonra daha fazla görüşeceğiz, şimdilik bu kadarıyla kalsın" diye geri çevirdi

YOL HARİTASINDA NE VAR?

Yakın çevresinin verdiği bilgiye göre Davutoğlu ve birlikte hareket ettiği arkadaşlarının, resmi olarak istifalarını "Cuma namazını kıldıktan sonra, e-devlet" üzerinden vermeleri kararlaştırıldı.

Siyasette "yeni başlangıçları" için özellikle tercih edilen "cuma günü" geleneğini sürdüren Davutoğlu ve ekibi ile birlikte, yine kendisine yakın kaynakların verdiği bilgiye göre 100 dolayında eski milletvekili, il başkanı da istifa ettiler.

Davutoğlu ile birlikte disipline sevkedilen Abdullah Başçı, basın toplantısı öncesinde istifa ederken, daha sonra Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ, eski milletvekillerinden Feramuz Üstün de ilk istifacılar oldu.

Davutoğlu ekibi, AK Parti içinden halen 10 milletvekilinin yeni parti kurulması halinde "istifaya hazır oldukları", ancak ortada bir erken seçim olmadığı sürece kendilerinin transfere sıcak bakmadıklarını ifade ediyorlar.

GENEL MERKEZ ARANIYOR

Davutoğlu ve ekibinin bundan sonraki yol haritasında ise kuracakları partinin tüzük ve programı üzerinde çalışmak var. Parti ismi ve kuruluş tarihi henüz kesinleşmese de, olası bir erken seçimin bu süreci daha da hızlandıracağı ifade ediliyor.

Partiye genel merkez arayışı da sürüyor. Davutoğlu'na yakın bir isim, genel merkez binası olarak bir iki bina baktıklarını, ancak henüz kesinleşmediği bilgisini verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024