Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1451 kez okundu. | Array Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2019 - 11:24

Belediye Başkanlarına beş başlıkta talimat

Büyüt
Küçült
Belediye Başkanlarına beş başlıkta
AK Parti'nin Kızılcahamam kampında belediye başkanlarına beş başlıkta uyarılar yapıldı: 'Korumayla gezmeyin, yeni makam aracı almayın, kapıları herkese açın, bütçeler şeffaf olsun yeni borçlanma yapılmasın..

AK Parti'nin 2 gün süren Kızılcahamam kampından belediye başkanları ve belediye başkanvekilleri ile yapılan toplantıda başkanlara yeni dönemle ilgili uyarılar yapıldı.

Toplantıların birçoğuna katılan ve bazı belediye başkanları ile özel görüşmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bazı illerin il, ilçe ve belde belediye başkanlarını gruplar halinde kabul etti. Milliyet gazetesinden Kıvanç El'in haberine göre belediye başkanlarına 5 temel mesaj verildi.

Birinci olarak belediye makam kapılarının özellikle başta belde, ilçe ve illerde açık olmasının önemine dikkat çekilirken büyükşehirlerde de vatandaşlarla iletişim için özel birimlerin kurulmasının önemine dikkat çekildi. Korumayla gezilmemesi konusunda da başkanlar uyarıldı.

İkinci olarak başkanların 'gösteriş, şatafat ve lüksten uzak' bir şekilde görevlerini sürdürmeleri istenirken, özellikle makam aracı konusunda tartışmalar hatırlatıldı. Başkanların yeni araç almamaları istendi.

Üçüncü uyarıda başkanlardan 'vatandaşa dokunan' proje yapmaları, eski projeleri de bitirmeleri istendi. "Uçuk", "gösterişli" projelerin daha sonra tepkiyle karşılanabileceğine dikkat çekilirken, büyük projeler yapılırken vatandaşın hayatına en az zarar verilmesi istendi. Uzayan, tamamlanamayan projelerin tepkiye dönüştüğüne de dikkat çekildi. Toplantıda başkanlara "Bitmeyen projeler öncelikle bitirilsin, yeni projelere başlanmasın. Ekonomik olarak daha uygun projeler tercih edilmeli" uyarıları da yapıldı. Şehirlerde en büyük sıkıntlardan birinin otopark olduğu vurgulanırken bu projelere odaklanılmasının önemine vurgu yapıldı.

Dördüncü olarak başkanlardan harcamalarda dikkatli olmaları ve tasarruf yapmaları da istenirken özellikle beleidye borçlarının yüksek olduğu yerlerde "yeni büyük borçlara girilmemesi" istendi. Belediye bütçelerinin şeffaf şekilde vatandaşla paylaşılması da istenirken tasarrufun mutlaka gerçekleştirilmesine dikkat çekildi.

Beşinci olarak da belediyelerden kentsel dönüşüm konularında adım atması istendi. Kentsel dönüşümler yapılırken vatandaşların mağdur edilmemesinin önemi de anlatıldı. Şehirlerin tarihi yerlerindeki restorasyonun ve kültürel yaşamın artırılmasına yönelik projeler de istendi.

Önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan nedeniyle belediyelerin daha hassas olması gerektiğinde de vurgu yapılırken, ihtiyacı olan tüm vatandaşlara ulaşılmasının önemi anlatıldı.

İçişleri Bakanlığı sunumunda da yeni dönemde mülkiye müfettişlerinin belediyeler üzerinde harcama ve alınan kararlara dair denetimleri artıracağına vurgu yapıldı. Güvenlik açısından da belediyelerin denetleneceği ifade edilirken özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki belediyelerle ilgili sıkı denetimler yapılacağı vurgulandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sunumda, "En önemli görev terör örgütünün alanını daraltmak. Terör örgütüne bu imkan verilmemeli" dediği öğrenildi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024