Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3090 kez okundu. | Array Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mayıs 2019 - 13:31

Gaziantep’te satılık daire arayanlar için önemli bilgiler

Büyüt
Küçült
Gaziantep’te satılık daire arayanlar için önemli
Güçlü bir tarihi geçmişe sahip olan Gaziantep, gayrimenkul piyasasında son yıllarda fiyat artışıyla dikkat çekmektedir. Ülke sanayisinde önemli bir rol oynayan şehirdeki konut fiyatları pek çok yatırımcı tarafından da büyük bir ilgi görüyor

 

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan Gaziantep’in nüfusu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 verilerilerine göre 2.028.563’tür. Anadolu’nun yaşanılan en eski şehirlerinden biri olan Gaziantep; Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, İslahiye, Nurdağı, Araban, Oğuzeli, Yavuzeli ve Karkamış olmak üzere  toplam 9 ilçeden oluşmaktadır. Şahinbey ve Şehitkamil Gaziantep ilinin merkez ilçelerindendir. Güçlü bir tarihi geçmişe sahip olan Gaziantep, gayrimenkul piyasasında son yıllarda fiyat artışıyla dikkat çekmektedir. Ülke sanayisinde önemli bir rol oynayan şehirdeki konut fiyatları pek çok yatırımcı tarafından da büyük bir ilgi görüyor. Peki Gaziantep’te emlak piyasası nasıl? Gaziantep satılık daire fiyatları ne kadar? Son bir ayda Gaziantep satılık ev fiyatları ne kadar arttı? Gaziantep’in konutta kazandıran ilçesi hangisi? İşte Gaziantep ilinin gayrimenkul piyasası hakkında bilinmesi gerekenler…

Gaziantep’te konut yatırım geri dönüş süresi 16 yıl

Zingat.com 2019 Bölge Raporu Mayıs ayı verilerine göre, Gaziantep satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.52 artış gösterdi. Gaziantep şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1 bin 709 TL iken, geri dönüş süresi 16 yıl olarak hesaplanmaktadır.  Tüm bu verilere göre 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Gaziantep satılık ev fiyatı 100 metrekarelik daire için ortalama 170 bin 884 TL olarak hesaplanmaktadır. Gaziantep’te ortalama yüz metrekarelik satılık bir dairenin minimum fiyatı 128 bin 163 TL iken, maksimum satılık daire fiyatının da 213 bin 605 TL olduğu görülmektedir.

 

Gaziantep’in konutta kazandıran ilçesi: Şahinbey

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 verilerine göre nüfusu 906.043 olan Şahinbey, Gaziantep’in en kalabalık ilçesi oldu. Ülkemizin en büyük ilçelerinden biri olan Şahinbey, metropol özelliğine sahip olması yönüyle büyük bir ilgi görmektedir. Turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olan ilçede, Zingat.com 2019 Bölge Raporu Mayıs ayı verilerine göre satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.97 artış gösterdi. Şahinbey ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1 bin 626 TL oluyorken, geri dönüş süresi 16 yıl olarak hesaplanmaktadır. Tüm bu veriler göz önünde bulundurulduğunda 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda  Şahinbey ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 162 bin 576 TL olarak hesaplanmaktadır. İlçedeki ortalama yüz metrekarelik bir dairenin minimum fiyatı 121 bin 932 TL iken, maksimum fiyatın da 203 bin 220 TL olduğu görülmektedir. Bölgedeki kiralık daire fiyatları da 623 TL ile 1.038 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Şehitkamil’de satılık daire fiyatları 135 bin 209 TL’den başlıyor!

Şehitkamil, 774.179 nüfusa sahip olması yönüyle Şahinbey’den sonra Gaziantep’in ikinci büyük ilçesidir. Zingat.com 2019 Bölge Raporu Mayıs ayı verilerine göre Şehitkamil satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.18 azalış gösterdi. Şehitkamil ilçesinde ortalama metrekare fiyatları 1 bin 803 TL olurken, geri dönüş süresi 16 yıl olarak hesaplandı. 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Şehitkamil ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 180 bin 279 TL oldu. Bölgedeki minimum satılık konut fiyatı 135 bin 209 TL iken, maksimum fiyatın da 225 bin 349 TL olduğu hesaplanmıştır.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024