Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1325 kez okundu. | Array Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mart 2020 - 11:53

Rus askeri polisi Serakib'e girdi

Büyüt
Küçült
Rus askeri polisi Serakibe
Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib'in kilit önemdeki ilçesi Serakib'e Rus askeri polisinin girdiği yönünde bir açıklama yaptı. Reuters haber ajansı ilçenin bazı bölümlerinin yeniden rejim kontrolüne geçtiğini ifade ederken, bölgedeki muhalif kaynaklar ilçede şiddetli çatışmaların yaşandığını rapor ediyor. Son bir ay içerisinde 2 kez el değiştiren Serakib ilçesi M4 ve M5 karayolları üzerinde bulunuyor ve Halep ile İdlib'i birbirine bağlayan konumu nedeniyle stratejik önem arz ediyor

Ä°dlib'de bir süredir devam eden savaşın kilit noktalarından biri olan Serakib ilçesinde ÅŸiddetli çatışmalar devam ediyor.

Reuters'ın haberine göre, son 1 ay içerisinde iki kez el deÄŸiÅŸtiren muhaliflerin kontrolündeki ilçenin bazı bölümleri yeniden Esad rejimine baÄŸlı güçler tarafından ele geçirildi.

 

Ä°DLÄ°B'DE 4 Ä°LÇE MUHALÄ°FLERÄ°N ELÄ°NDE

Muhaliflere yakın kaynaklar ilçenin batı bölümlerinde çatışmaların sürdüÄŸünü belirtirken, Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi muhaliflerin kontrolü yeniden ele geçirmek için saldırılarını sürdürdüÄŸünü belirtiyor. Bölgede bulunan Habertürk yazarı Çetiner Çetin, Serakib'in 9 ilçesinin rejimin kontrolüne geçtiÄŸini, 4 ilçenin ise muhaliflerin elinde olduÄŸu bilgisini aktardı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024