Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 1438 kez okundu.
Yazının Tarihi :   13 Temmuz 2020 - 11:19:36

AYASOFYA YA PARAYLA DEĞİL, ABDESTLE GİRECEĞİZ

Büyüt
Küçült
AYASOFYA YA PARAYLA DEĞİL, ABDESTLE

Hüseyin Demir

 


 


Hüseyin Demir


 


1934 lerde Bakanlar Kurulu kararıyla Camiden Müzeye çevrilen Ayasofya 86 sene sonra Danıştayın iptal kararıyla, Başkan Erdoğan tarafından Camiye çevrildi.


Bir Hakkın teslimi gerçekleşti. Tarihi miras her yönüyle sahiplenmiş oldu. Ve dahi tarihin doğru mecrada akışı sağlandı. Artık sabah olmuş, Aziz milletimiz tekrar tarihine, yüksek kaderine ve Ata yadigârı emanetlere sahip çıktığını göstermiştir.


Artık Ayasofya Camii Tarih, hafıza, bilinç havzasına akacak.


Yeni Yükseliş Dönemi başladı. Adım, adım her şey evine, havzasına dönecek Coğrafya da. Tarih yapıcı irade, güç ve kimlik, bu Türkiye Ekseni.


 


Hz Peygamber’in, İstanbul’un fethine dair müjdesine nail olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Ayasofya’yı cami olarak miras bırakmasının Türkler ve Müslümanlar için manası büyüktür.
Aynı şekilde, 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararından 86 yıl sonra Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılmasına dair imzanın Başkan Erdoğan’a nasip olması da çok anlamlıdır!


Türk İslam medeniyeti ve Türk devlet aklı her zaman "kesrette vahdete" önem vermiş ve bu prensibi nesilden nesle aktarmıştır. Bugün için mühim olan husus, Ayasofya’nın müze değil, cami olduğunun resmen kabulüdür.
Fethin sembolü Ayasofya, 15 asır boyunca ayakta kalabilmiş ve dahi bunda Mimar Sinan’ın dehasının, Osmanlı ve Cumhuriyet yönetiminin büyük katkısı söz konusudur!


 


Ve dahi Türkiye o karardan sonra ayaktaydı. Tüm Türkiye’de Ayasofya kararı sonrası camilerde şükür duası yapıldı


81 ilde sabah namazı sonrası şükür duası programları düzenlendi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere gençler, camilerde sabah namazının ardından şükür duaları etti.


 


Ayasofya bir mülktür, mülkün sahibi Fatih Sultan Mehmet Vakfiyesidir ve Vakfiyeye göre kıyamete kadar bu mabedin camii statüsü devam edecektir.


Aksini düşünenlerin üzerinde büyük bir vebal ve beddua vardır.


Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulusa Sesleniş programında belirttiği üzere, alınan karar bedduadan kurtuluşu sağlamıştır.


Ayasofya’nın ibadete açılışı Türkiye ve Müslüman âlemi için, Ayasofya için kutlu ve mutlu bir gündür.


Ayasofya’ya şimdiye kadar parayla giriyorduk,  bundan sonra Abdestle gireceğiz artık.


2020 senesinin şu ana kadarki en kutlu hadisesi Ayasofya’nın Müze statüsünden, Camiye yeniden döndürülmesidir.


Selam ve dua ile. 11-07-2020

E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024