Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 4340 kez okundu.
Yazının Tarihi :   17 Kasım 2019 - 15:11:32

EMANET

Büyüt
Küçült

İsmail Kaya (Šarić)


Emanet; birine, geri alınmak üzere, geçici olarak bırakılan, teslim alan kişice korunması gereken eşya, kimse vb.


İnsanoğlu yukarıda geçen tanımdan anlaşılacağı üzere; bu dünya da bir emanetçidir. En başta kendine verilen fizik bedenin sağlığını korumak, akıl ve ruh sağlığını korumak emanetçi olarak vazifesidir. Bundan sonra ise sırasıyla önce ailesi, sonra akrabaları ve en sondada ulaşabildiği çevresinde ki diğer insanlar kendisine birer emanettirler. Önce kendimize ve çevremizde ki insanlara birer emanet olarak dikkate alıp, onlara olan ahlaki ve insani vazifelerimizi yerine getirmeliyiz. Durum böyle olması gerektiği halde, bu sorumluluklarımızdan kaçınmakta ve sadece kendimizi düşünen bireyler haline gelen topluluklara dönüştük. Kimse kimseye yardım etmez hale geldi, en iyi dostlarımız bizleri faiz ile sömüren bankalar oldu. Düşenin elinden tutup kaldıran insanlarımızın sayısı gittikçe azaldı. İşverenler işçilerini daha da bir sömürür hale geldi, işsizlik her geçen gün artmaya devam ediyor. Yeni çıkartılan vergiler ve arttırılan vergi yükü ile toplum olarak daha da ezilmekteyiz. Fakirlik artmakta, toplum bunalıma girmekte ve intihar vakaları her geçen gün artmaktadır. Biz de istiyoruz ki idarecilerimiz adaletli ve işin ehli olan kimseler olsun, emanete ihanet etmesinler. Ülkemizi iyi yönetsinler, toplumda adaleti sağlayıp, refah seviyesini yükseltip, fakirliği ortadan kaldırsınlar.


 ·         Nisa Suresi, 58. ayet: Şüphesiz Allah, size emanetleri ehline (sahiplerine) teslim etmenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adaletle hükmetmenizi emrediyor. Bununla Allah, size ne güzel öğüt veriyor!.. Doğrusu Allah, işitendir, görendir.


 Selam ve Dua İle…


İsmail Kaya – Şariç


17.11.2019


E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024