Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 5751 kez okundu.
Yazının Tarihi :   01 Mayıs 2019 - 17:24:26

YENİBAŞKAN EKREM İMAMOĞLU SESİMİZİ DUYAR MI ACABA?

Büyüt
Küçült
YENİBAŞKAN EKREM İMAMOĞLU SESİMİZİ DUYAR MI

Şerif Ali Minaz

Kütahya'nın Simav ilçesinde doğdu. İlköğrenimini köyünde, orta öğrenimini Bursa’da, yüksek okulu da İstanbul’da bitirdi. Öğretmen olarak başladığı memuriyet hayatına önce İznik Lisesinde, daha sonra da İstanbul Eyüp Sultan, Kabataş Erkek, Beşiktaş kız, Pertevniyal Akşam Liselerinde devam etti. 1997 yılında Davutpaşa Akşam Lisesinden emekli oldu. Şişli Terakki Lisesi ve Özel Beyoğlu İtalyan Lisesinde de(1985-2005) ücretli olarak görev yaptı. Bir TV. Kanalında, “Yarınlara Doğru” adlı sohbet programını hazırladı ve sundu. Fatih Aktüel.com’da haftalık yazım hayatına devam etmekte.

 


 


Sayın Başkan,


“ İ.B.B Başkanı Kadir Ağabeyimize Veda Ederken” başlığı ile 1017 Ramazan ayında sosyal medyada aşağıdaki yazımı paylaşmıştım.. Oysa bu yazıyı daha önce sayın başkana özelden göndermiştim. Ama sanıyorum o günlerde işinin yoğunluğundan dolayı bahsettiğimiz konuyla ilgilenememişti.. Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde o yazıyı hiç değiştirmeden sizin de dikkatinize sunmak istedim.. Yazı sitemizde aynen şöyle yayımlanmıştı:


İstanbul Gündemi


       Bu günlerin İstanbul, hatta ülke gündeminde, Belediye Başkanı Kadir Topbaş Beyefendi’nin görevini bırakması ve makamından ayrılması var.


    Evet, gündemde, “İstanbul emanet bir şehir ve bizler emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz,” diyen Kadir Abimiz var.


     Gündemde: “ Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik, evlerimize hırsız gibi girdik….Ama görevimizi asla aksatmadık. Hata yapmamaya özen gösterdik…Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir.…”diyen Kadir Abimiz…


“Bizim emelimiz, hayırla yadedilmekti..Bizi tanıyanlar, “Kadir Abi” dediler bize. Ve biz İstanbul’a 105 katrilyon yatırım yapan borçsuz bir belediye bırakıyoruz,” diyen Kadir Abimiz gündemde..


     Kıymetli okuyucu! Hatasıyla sevabıyla 2004 yılından beri bu şehre hizmet eden sabık Başkan’a bundan böyle başarılar, sağlık ve esenlikler dilerken, 29.06.2017’de kendilerine gönderdiğim bir mektubu sizlerle paylaşmak istedim..


     Mektubun Özeti


      Selam ve başarı dileklerimden sonra özetle dedim ki:


      Bu fakir, müteharrik değil; mütekait bir öğretmen emeklisiyim. Zaman zaman (…..) sosyal paylaşım sitelerinde yazıyorum. İki yıl önceki bir yazımı size gönderecektim, ama mail adresinizi kaybettim. Hatırlarsanız geçen gün, (…..) Vakfındaki bayramlaşmada tekrar aldım.


(………………………………………………….)  Bir gün, bazı dostlarla sohbet ederken sizleri HALKIN ÇOCUKLARI olarak nitelediğimde orada bulunan sade bir vatandaş söz aldı ve ilginç bir cevap verdi.


“Sizin sözünü ettiğiniz o HALKIN ÇOCUKLARI, YALINAYAKLARI peşlerine takarak mahalli idareleri ve genel yönetimi kazandılar. Ama artık şimdi garib-ü gurabayı, fakir-ü fukarayı unuttular,” dedi ve daha ilginç bir cümle ekledi:


“Ne yazık ki, HALKIN ÇOCUKLARI iktidarının altını oyuyorlar; savaşmadan ganimet peşinde koşan bazı aç gözlü menfaatperestler…”


Ve sustum, hiçbir cevap veremedim..


    Allah, bu ülkede (……) Size de yıllardır Şehri Emin sıfatıyla bir makamda oturmayı bahşeyledi. İstanbul’a yaptığınız büyük hizmetler saymakla bitmez. Onları, Hâlık bildiği gibi, balıklar da biliyor ve takdir ediyor. Büyük problemlerle uğraşırken belki küçükleri göremeyebilirsiniz diye,  aşağıdaki hususları size ulaştırmak istedim.


Sosyal Tesisler


      İki yıl önce Kütahya’nın bir ilçesinde üç çay, kaşarlı bir tost ve birkaç saat otopark ücreti olarak toplam 3 TL (ÜÇ LİRA) ödedim. ( Kira ve vergi ödeyen bu çayhanelerde Çay 30. Kuruş idi. Üç çay 90 kuruş, ama vatandaş bir lira atıp gidiyordu.) Bir ay sonra İstanbul’da, bu hizmetin karşılığında, yani üç çay, bir tost ve iki buçuk saat otopark (İSPARK) ücreti karşılığında 22 buçuk Tl. ödedim. Hem de bir belediyenin sosyal tesisinde ödedim. Taşrada üç liraya aldığımız bir hizmeti, burada yüzde yüz zamlı olarak değil; tam 22 buçuk liraya aldık Sayın Başkanım.


Rahmet Ayında Soy-Sallar


     Bu ramazan bayramında, deniz manzaralı beş yıldızlı özel bir otelden iftar yemeği için mesaj geldi telefonuma. Baktım ki, onların verdiği fiyatı, belediyenizin BELTUR’u çoook, çok aşmış. Bunun üzerine sosyal paylaşım sayfamdan asgari ücretliler için, biraz da ironi yaparak şu başlıkla bir paylaşım yaptım:


HESAPLI İFTARA DAVETLİSİNİZ))))))


Asgari ücretle geçinmeye çalışanları ilgilendiren bir konuyu paylaşmak istedim. Bir mesaj geldi. Şöyle diyor


“….gölkenarı manzaramız ile sınırsız iftar menümüz siz degerli misafirlerimiz icin 74 yerine, ilk 5gün 58 tl.”


Bir de, İstanbul belediyelerimizin SOSYAL (!) Tesislerinde İftar menüleri var.


Meselâ mı??


Meselâ, Gülhane Parkı Beltur tesislerinde, karga seslerinin arasında bir iftar yemeği tam 80 Tl.idi


 Meselâ, Fatih Belediyesinin ÇATLADIKAPI SOY-SAL tesislerinde deniz manzarası ikramıyla birlikte iki yıl önce 35 TL olan fiyatlar, bu sene (2017) 45 Tl. olmuş.


1400 küsur Tl ücret alan iki çocuklu bir asgari ücretli, şu rahmet ve bereket ayında bir iftar yapabilmek için en az 180 veya 340 tl. ayırıp, belediyelerin sosyal tesislerinde, ailecek çok hesaplı (!) bir iftar yapabilir.


Asgari ücretli dostlara duyurulur.


   Bir bardak çayı vatandaşa, 2 veya 2 buçuk Tl’ye ikram eden soysal tesis yetkililerine de ayrıca teşekkür etmek gerekir, değil mi (!)?? Sosyal hizmet işte böyle yapılır (!)


 


 


Velhasıl


Muhterem Başkanım, “bunlar tali ve küçük meseleler diyebilirsiniz.” Ama acizane bendeniz, son seçimlerdeki İstanbul rakamlarında bu tali meselelerin etkili olduğu kanaatındayım.


    Bu SOSYAL TESİSLER konusunu lütfeder, okur ve gereğini icraya koyarsanız,  size Allah razı olsun derim.


“Bazen dost acı söylermiş,” derler ya.


Bendeniz de, size ve ilgililere buradan sesimi duyurmak istedim; gerek seçilmiş, gerek atanmış ilgililere.


     “Hayrunnas men yenfeuhüm” yani “İnsanların en hayırlısı onlara faydalı olandır” mealindeki hadisi kendilerine ilke edinerek ; “Halka hizmet, Hak’ka hizmettir” diyenlere…


Vatan, millet, Sakarya aşkıyla yola çıkıp da “M.L.S” (Melisa) çayını içmeyenlere; yani makam ve dolgun maaşı, Lojman ve Sekreteryayı görüp de sarhoş olmayanlara


     Yukarıda yazdıklarım benim gözlemlerimdir. Yanıldığım yerler var mıdır, bilmiyorum.


Ama söylediklerimin tarafınızdan duyulmasını ve bir an önce bu sosyal tesislerin ilk açıldığı günlerdeki gibi cazip hale dönüştürülmesini istiyorum bir seçmen olarak.


      Aksi takdirde, bu tesislerin adını,“Belediyelerin SOY-SAL Tesisleri” olarak ..


adlandırmayı düşünüyorum kendimce….


    Selam ve en derin kalbi muhabbetlerimle..”


 


 


 

E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024