Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2336 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2019 - 09:40

ABD Ortadoğuya Patriot Gönderiyor.

Büyüt
Küçült
ABD Ortadoğuya Patriot
ABD’den İran’la gerilimin yaşandığı dönemde peş peşe askeri hamleler geliyor. Bölgeye uçak gemisi USS Abraham Lincoln’ü gönderen ABD Orta Doğu’ya Patriot füze sistemleri konuşlandıracak.

ABD'den İran'la gerilimin yaşandığı dönemde peş peşe askeri hamleler geliyor. Bölgeye uçak gemisi USS Abraham Lincoln'ü gönderen ABD Orta Doğu'ya Patriot füze sistemleri konuşlandıracak.

ABD İle İran arasında tansiyon giderek yükseliyor. ABD, Orta Doğu'ya uçak gemisinden sonra şimdide Patriot füze sistemleri konuşlandıracak.

Reuters haber ajansının bir Amerikalı yetkiliye dayandırdığı özel haberine göre ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan Orta Doğu'ya yeni Patriot füze sistemlerinin konuşlandırılması için onay verdi.
ABD'nin bölgeye gönderme kararı aldığı Nimitz sınıfı uçak gemisi USS Abraham Lincoln ve ona bağlı görev gücü Perşembe günü Süveyş Kanalı'ndan geçmiş ve ABD Donanması da Twitter hesabından uçak gemisinin fotoğraflarını paylaşmıştı.

ASKERİ HAMLELER SÜRÜYOR

ABD basınına bölgeye B-52 bombardıman uçakları ve F-15 savaş uçaklarının da gönderildiği haberi yansımıştı. Patriot füze sistemlerinin konuşlandırılması adımı da bu askeri hamlelerin ardından geldi.
Reuters haber ajansına konuşan ve ismini vermeyen ABD'li yetkili bölgeye kaç adet Patriot bataryası konuşlandırılacağı konusunda ayrıntı vermedi.

Raytheon tarafından üretilen Patriot füze savunma sistemi gelen füzeleri etkisiz hale getirmek üzere tasarlanmış bir sistem.
Reuters'ın haberine göre Pentagon bölgedeki mevcut Patriot bataryalarını kısa bir süre önce çekmişti, ancak şimdi tekrar konuşlandırmaya karar verdi.

Geçtiğimiz yıl yetkililer, Patriotların bölgeden çekilmesini ABD ordusunun küresel ölçekteki askeri varlıklarının yeniden düzenlenmesi kapsamında olduğunu açıklamıştı.
Amerika'nın Katar'daki üssüne 2 adet B-52 bombardıman uçağı da ulaşmış durumda. Böylece üsteki B-52 uçaklarının sayısı 4'e yükseldi.

ABD-TAHRAN ARASINDA
KRİZ BÜYÜYOR

ABD'li yetkililer İran'dan bölgedeki ABD güçlerine ya da unsurlarına yönelik tehdit konusunda ellerine güvenilir bir istihbaratın ulaştığını söylemiş ancak tehdide ilişkin başka ayrıntı vermemişti. ABD basınına yansıyan bazı haberlerde istihbaratın İsrail üzerinden geldiği ve bu istihbarata göre İran'ın balistik füzeleri deniz yoluyla bir yerden bir yere naklettiği iddia edilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İran ile savaş istemediklerinin mesajını vermiş ancak “Tahran'daki rejim, kendileri ya da vekilleri tarafından ABD'nin çıkarlarına ya da vatandaşlarına yapılacak her saldırıya hızlı ve kararlı şekilde karşılık vereceğimizi anlamalı” ifadelerini kullanmıştı.

Amerikalı yetkililer İran'ın askeri bir karşılık vermeye hazırlandığına ilişkin bazı sinyaller tespit ettiklerini belirtiyor. İsmini vermeyen Amerikalı yetkililer ellerindeki bir istihbarata göre İran'ın gemilerle füze sevkiyatı yaptığına işaret ettiğini söyledi.
Yetkililer Irak'ta da İran destekli Şii milislerden gelen tehdit konusunda endişeli olduklarını söylüyor.

Kaynak: https://www.amerikaninsesi.com/





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024