Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2412 kez okundu. | Array Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Haziran 2019 - 11:19

ABD’ye rest: Geri adım atmayacağız

Büyüt
Küçült
ABD’ye rest: Geri adım
Çin Komünist Parti Kabine Sözcüsü yaptığı açıklamada, ABD'li yetkililerle yapılan 11 ayrı görüşmede Çin'in sözünü tuttuğunu, ancak karşı tarafın 3 defa sözünden cayarak yeni gümrük tarifleri ve diğer şartlar öne sürdüğünü belirtti ve “İki ülke arasında süren ticaret savaşlarında Pekin yönetimi geri adım atmayacak” denildi.

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşlarında Pekin yönetimi geri adım atmayacaklarını belirterek Washington'u suçladı.

“ABD 3 DEFA SÖZÜNDEN CAYDI”

Komünist Parti Kabine Sözcüsü yaptığı açıklamada ABD'li yetkililerle yapılan 11 ayrı görüşmede Çin'in sözünü tuttuğunu, ancak karşı tarafın 3 defa sözünden cayarak yeni gümrük tarifleri ve diğer şartlar öne sürdüğünü kaydetti. Çinli Kabine Sözcüsü "ABD'li yetkililere ne kadar fazla ültimatom verildiyse daha fazlasını istediler" dedi.

“ABD, BİR ÜLKENİN EGEMENLİĞİNE
ŞEREFİNE SAYGI DUYMALI”

Yayımlanan raporda ABD'nin baskı ve zorlama yoluna gittiğini kaydedilirken "Bir ülkenin egemenliğine ve şerefine saygı duyulmalı. İki ülke arasında yapılan anlaşmalarda her iki tarafın çıkarları ve hakları korunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Pazar sabahı basın konferansında paylaşılan raporla Pekin yönetiminin ABD ile uzun süren sorunla alakalı çizgisini belli ettiği belirtiliyor. Çin'in, son günlerde diplomatlarını yurt dışına göndererek ticaret savaşlarıyla alakalı duruşunu uluslararası arenada da duyurmak istediği, ülke içerisinde yaptığı propagandayla da halk desteğini arkasına almayı amaçladığı ifade ediliyor.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET SAVAŞI

ABD Başkanı Donald Trump'ın 1 Mart'ta ilan ettiği kararla çelik ve alüminyum ithalatında ek vergi uygulamalarıyla başlayan 'ticaret savaşı', Washington yönetiminin Çinli bir teknoloji firmasının ürünlerini yasaklaması ile iki ülke arasındaki krize yeni bir boyut kazandırmıştı.

ABD, Çin'den yaptığı 250 milyar dolarlık ithal ürüne yüzde 25 vergi getirdiğini açıklamış, Pekin yönetimiyse Beyaz Saray'ın bu kararlarına ABD menşeili 60 milyar dolarlık ürüne vergi getirdiğini duyurmuştu.
Çin geçtiğimiz yıl ABD'ye 423 milyar dolarlık ihracat yaparken, bu ülkeden 104 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024