Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 7808 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2015 - 13:18

‘7 BÖLGE 7 RENK KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ’ BAŞLIYOR

Büyüt
Küçült
‘7 BÖLGE 7 RENK KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ’
Fatih Belediyesi ve Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı işbirliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Günleri Türkiye’nin halk oyunlarını Tarihi Yarımada’nın incisi Sultanahmet’e taşıyor.

Sultanahmet Meydanındaki Fatih Belediyesi Amfi Sahnede gerçekleşen 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Günleri 4 Mayıs (Bugün) Pazartesi akşamı başlıyor. 10 Mayıs pazar gününe kadar devam edecek etkinlikte her gün bir bölgenin oyunları sahnelenecek.

 

Sultanahmet amfi sahnede gerçekleştirilecek etkinlikte ilk gün Doğu Anadolu Bölgesinin ‘Doğunun Ayak Sesleri konulu gösteride birlik ve beraberliğin omuz omuza sergileneceği performansta bölgenin halay türü oyunları sahneye konacak.

 

2.Gün Güneydoğu Anadolu Bölgesi ‘Güneşe Uzana Eller  konulu gösteride bölgenin çalışkanlığı, üretkenliği, ve coğrafi koşullara karşı dayanıklıklarının oyunlarla sahneye taşınacağı be performansta farklı yöre oyunları zengin kareografi ile sahneye taşınacak.

 

3.Gün  Akdeniz bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi: ‘Toroslardan bozkırlara Teke türü oyunların sergileneceği bu performansta bölgenin tüm yöresel oyun zenginliğini tiyatral sunumlar eşliğinde sahneye taşınacaktır. İç Anadolu bölgesi; Seymen, efe ve kaşıklı oyunların harmanlandığı ve performansta yörenin oyun farklılıkları tüm zenginliği ile sahneye taşınacak.

 

4.Gün Marmara Bölgesi ‘ Göç ve Sevda konulu gösteride hora ve karşılama türü oyunların Balkan esintileri ile sahneye taşınacağı bu performansta ritmi ve coşkusu en üst seviyede oyunlarla sahneye taşınacak.

 

5.Gün: Ege Bölgesi: ‘Yörükler ve efeler Anadolu erkeğinin yiğitlik ve mertlik emsali zeybek oyunları, kadın oyunlarından Anadolu kadınının zerafetiyle sergilenecek. Konulu zeybek oyunları ile beraber anlatım bu performans bölgenin tüm oyun zenginliğini sahneye taşıyacak.

 

6.Gün: Karadeniz Bölgesi: ‘Hırçın adınlar  konulu gösteride doğu, batı ve orta karadenizin yöresel oyunları sergilenecek. Karadenizin hırçın dalgaları misali, ağa takılmış balıklar misali hırçın ve sert oyunların sergileneceği bu programda yöre oyunları ritmi ve coşkusu en yüksek performansla sahneye konacak.

 

7.Gün 7 Bölge 7 Kültürüm: Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Türkiyenin 7 bölgesine ait halk oyunları çeşitlemelerinin kolaj sunum olarak sergileneceği performansta halay, horon, zeybek, karşılama, kaşıklı, bengi hora türü oyunlar zengin mizansen sunumlarla sergilenecek.

 

Ev sahipliğini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demirin yaptığı 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Günleri de her akşam Sultanahmet amfi sahneyi dolduranlar unutulmaz keyifli bir akşam yaşayacak.

BAŞKAN DEMİR: KÜLTÜREL MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘İstanbulun kalbi Fatihte beş yıldır düzenlediğimiz 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Günleri in amacı dünya milletleri arasında bizi farklı kılan kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve canlı tutmaktır. Dört yıldır düzenlediğimiz etkinliğimizle Türkiyenin 7 bölgesinin halk oyunlarını İstanbullularla buluşturuyoruz. Tarihi Yarımadada misafir olan yabancı turistler halk oyunlarımızı yakından tanıyor ve yoğun ilgi gösteriyor” dedi.

4-10 Mayıs tarihleri arasında Sultanahmet Amfi Sahnede sergilenecek oyunlar her akşam saat 19.00 da başlayacak 2100ye kadar devam edecek.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024