Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 8959 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2014 - 18:26

8 SİTEYE ERİŞİM YASAĞI UYGULANDI !

Büyüt
Küçült
8 SİTEYE ERİŞİM YASAĞI UYGULANDI
17 Aralık soruşturmasında adı geçenler arasında olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir istedi, 8 siteye erişim engeli çıktı.

 17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan, ardından hakkında takipsizlik kararı verilen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demirin avukatı Turgut Yenilmezin başlattığı polemik, Facebook başta olmak üzere 8 siteye erişim engeli getirdi. 

Hürriyetten Ali Dağların haberine göre; İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi Başkan Demirin talebi üzerine herhangi bir gerekçe göstermeden Zaman, Bugün, Cumhuriyet, Odatv, Samanyolu TV internet siteleriyle, haber.sol.org.tr, haberfatih.net ve Facebokun Turgut Yenilmez uzantılı linkleri için 4 saat içinde erişim kararı aldı.

 

Erişim engelinden kararın tebliğ edilmesiyle haberdar olan haberfatih.net sitesinin sahibi Sebahattin Erkoyncu, “Kararda ve Mustafa Demirin şikayetinde belirtilmeyen bir habere de engel konulmuş, ayrı bir karar var mı göreceğiz. Karara itiraz edeceğim” dedi.

 

AVUKATIN FACEBOOK SAYFASI HABER OLDU

 

İlk olarak haberfatih.net sitesinin haberleştirdiği dava konusu yazı, Demirin azlettiği avukatı Turgut Yenilmezin kendi facebook sayfasından paylaştığı, “Bak Mustafa Demir efendi; sana 1 hafta süre; ya çıkar adam gibi özür diler, hakkımı teslim edersin ya da ‘bakanlar oğullarıyla Fatih Belediye Başkanı kardeşleriyle götürmüş; sürmanşetiyle çıkacak haberleri engellediğimi belgeleri ile ortaya koyarım. İnsan içine çıkacak yüzün olmaz.” ifadelerini aktarıyordu.

 

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanıkın aldığı karara konu şikayeti Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demirin avukatı Ramazan Dinç yaptı.

 

Avukat Dinç, müvekkiliyle ilgili avukat Turgut Yenilmezin 8 ayrı sitede yayınlanan beyanlarının kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu belirtilerek, sayfalara erişimin engellenmesini istedi.

 

TİB aynı gün sayfalara erişimi kapatırken, davalı internet sitesi sahiplerinin bu karardan, tebliğ edildiği gün haberdar olduğu ortaya çıktı.

 

Yasaya göre karara yine sulh ceza mahkemesinde 1 hafta içinde itiraz edilebiliyor. İtirazlar reddedilirse karar kesinleşiyor. Bu arada 8 ayrı sayfaya engel konulduğu görülürken, haber bazı sitelerde dolaşımda.

 

Hürriyet



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024