Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 8227 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Ağustos 2012 - 10:19

Arakan’da Katledilen Müslümanlar için Fatih Camii’nde Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Büyüt
Küçült
Arakan’da Katledilen Müslümanlar için Fatih Camii’nde Gıyabi Cenaze Namazı
Fatih Camii’nde teravih namazı sonrası Myanmar’ın batısındaki Arakan bölgesinde katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak, basın açıklaması yapıldı.

Teravih namazı sonrası Fatih Camii’nin bahçesinde toplanan vatandaşlar, Myanmar’ın Arakan bölgesinde katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gerçekleştirilen protesto gösterisine Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ve Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Serhat Akçay ile dernek üyeleri destek verdi. Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Akçay, "Oruçlu olduğumuz, kardeşliği, paylaşmayı, merhameti daha çok hissettiğimiz şu günlerde Arakan’da bir katliam yaşanmaktadır. Arakanlı Müslümanlar kadın, erkek, çocuk demeden diri diri yakılarak şehit edilmektedir. Başta Müslüman ülkeleri olmak üzere tüm dünya devletleri yaşanan vahşete karşı tek taraflı kararlar almalı ve alınan kararları acil uygulamaya geçirmelidir" diyerek dünya ülkelerini konuyla ilgili yaptırım uygulamaya davet etti.

İsrail’in Filistinli Müslümanları Gazze Şeridi’ne sıkıştırması gibi Arakanlı Müslümanlar’ın da her yönden abluka altına alındığını belirten Akçay, "Her türlü insanı yaklaşımdan uzak olan bu fanatikler camileri, mescitleri yerle bir ederken, Müslüman kadınlara da tecavüzden geri durmamışlardır" diye konuştu.

Katliamın uluslararası platforma taşınması gerektiğini söyleyen Akçay, "Başta Türk Dışişleri olmak üzere tüm İslam ülkeleri Arakan’daki katliamı uluslararası platforma taşımalıdır" dedi.

Fatih Camii avlusunda toplanan kalabalık, basın açıklamasının ardından dualar ederek dağıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024