Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4238 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Mayıs 2012 - 18:30

Avrupa Spor Başkenti İstanbul’da, Engelliler Spor Şöleni Heyecanı Yaşandı

Büyüt
Küçült
Avrupa Spor Başkenti İstanbul’da, Engelliler Spor Şöleni Heyecanı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ve yıl boyunca devam edecek ‘Engelliler Spor Şöleni’ voleybol ve atletizm branşlarında start aldı. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda gerçekleştirilen organizasyonda 400 voleybolcu ve 300 atletin birbirleriyle kıyasıya mücadelesi alkış aldı.

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM)ve Spor A.Ş. işbirliğinde düzenlenen Engelliler Spor Şöleni heyecanı voleybol ve atletizm dallarında yapılan yarışmalarla start aldı. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda düzenlenen Engelliler Spor Şöleni’nde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç ve İSOM Müdürü Bekir Köksal hazır bulundu.

Büyük bir katılımla gerçekleştirilen spor oyunlarına İSÖM’e bağlı merkezler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar ile özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan engelliler katıldı. 400 voleybolcu ve 300 atletin kıyasıya mücadele ettiği oyunlar tribünlerde bulunan sporcu velileri ve seyirciler tarafından heyecanla izlendi. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nın ortasında kurulan 21 adet voleybol sahası ve atletizm alanında gerçekleştirilen yarışlar nefes kesti. Zihinsel engelli 300 sporcunun 30, 50 ve 75 metrelik mesafelerde yapmış oldukları serbest koşular büyük çekişmeye sahne oldu. Tribünlerde bulunan seyirciler ilgiyle yarışları takip ederken alkış ve tezahüratlarıyla engelli sporculara destek oldular. Müsabakalar sonucunda tüm engelli sporculara İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç ve İSÖM Müdürü Bekir Köksal tarafından madalyaları takdim edildi.

Engelliler Spor Şöleni sonrası sahne alan Güney Kore Busan Üniversitesi öğrencilerinin görsel şovları nefes kesti. Koreli öğrencilerin tekvando dalında yaptıkları gösteriler engelli sporcular ve tribündeki seyircilerin büyük beğenisini topladı. Öğrenciler ayrıca Kore’ye özgü folklorik danslarıyla muhteşem bir gösteri sundu. Koreli öğrencilerin gösterileri sonrası İSÖM Zihinsel Engelliler Gösteri Sanatları Topluluğu Mehter Takımı mini bir konser verirken Horon Takımı da performanslarıyla tribünlerden alkış aldı.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü,İSOM ve Spor AŞ işbirliğinde  düzenlenen Engelliler Spor Şöleni aynı zamanda toplumda engelli bireylere karşı bir farkındalık oluşturmayı da amaçlıyor. Engelliler Spor Şöleni etkinlikleri Bisiklet, Basketbol, Masa Tenisi, Oryantiring, Trekking ve İzcilik branşlarında yapılacak organizasyonlarla yıl boyunca devam ediyor.

kaynak:i.b.b





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024