Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 8557 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Ocak 2013 - 19:54

BAŞKAN DEMİR’DEN ERMENİ CEMAATE "YANINIZDAYIZ" MESAJI

Büyüt
Küçült
BAŞKAN DEMİR’DEN ERMENİ CEMAATE YANINIZDAYIZ
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samatya’da Ermeni cemaati ile bir araya geldi. Son zamanlarda Ermeni vatandaşlara yönelik saldırıların artmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Demir, "Samatya’da huzurun bozulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, son zamanlarda Samatya semtinde Ermeni yaşlı kadın vatandaşlara yönelik yapılan saldırıların artması ve bir vatandaşın hayatını kaybetmesi üzerine Ermeni Cemaati temsilcileri ile bir araya geldi. Samatya Surp Kevork Ermeni Kilisesi’ni ziyaret eden Demir, vatandaşların sorunlarını dinledi. Surp Kevrok Ermeni Kilisesi’nde gerçekleşen buluşmaya Kilise Vakfı Başkanı Yesayi Demir ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ermeni vatandaşlar katıldı.


Ermeni vatandaşlar, yaşanan saldırıların ardından emniyet güçlerine yönelik inançlarının tam olduğunu söyledi. Fatih ilçesine 34 tane mobese kamerası yerleştirildiğini belirten Başkan Demir, "Bunların büyük bir bölümünü okulların önlerine yerleştirdik. Bazılarını problemli bölgelere yerleştirdik. Samatya problemli bir bölge değildi. Ancak şuan yine bu yönde bir çalışmamız var. Bu bölgeye de kamera koyacağız" diye konuştu.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Demir, "Samatya 560 yıldır beraber yaşadığımız bir yerdir. Huzurun sağlandığı yegane yerlerden bir tanesidir. Samatya’nın vazgeçilmez özelliği de budur. Burada huzurun bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Vakıf Başkanı Yesayi Demir ise, "Emniyetle iş birliğimiz devam ediyor. Emniyet çok yakın takipte. Ben bu sürecin çok uzun sürmeyeceği kanaatindeyim. Asılsız fısıltı şeylere de fırsat vermeyeceğiz. Başkanla her zaman birlikteyiz. Bugün yine yanımızda. Belediye de emniyette üzerine düşeni yapıyor. Biz faillerin biran önce bulunmasını bekliyoruz. Saldırıların Ermenilere yönelik olduğu teorilerini ortaya atmak şuan için doğru olmaz. Bunun için yorum yapmak çok erken. Bu da olabilir ama olay açığa çıkmadan yorum yapmak doğru olmaz. Bekleyip göreceğiz" ifadelerini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024