Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 31500 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Eylül 2013 - 16:23

BAKLAVA USTALARI EMİNÖNÜ MEYDANI’NDA YARIŞIYOR

Büyüt
Küçült
BAKLAVA USTALARI EMİNÖNÜ MEYDANI’NDA
Baklavanın ustaları bu sefer oklavalarını baklava festivali için yarıştıracaklar. Fatih Belediyesi ile Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) 29 Eylül Pazar günü “8.Tarihi Yarımada Baklava Festivali” düzenliyor. Eminönü Meydanı’ndaki festivalde oklavalar yarışacak, 1.5 ton baklava açılacak.

Fatih Belediyesi ile Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği  tarafından her yıl düzenlenen ve yoğun ilgi gören “Tarihi Yarımada Baklava Festivali’nin sekizincisi  29 Eylül’de saat 11.30’da başlayacak.

 

Festival kapsamında Eminönü Meydanı’na Baklava Çarşısı kurulacak. Çarşıda birbirinden lezzetli baklavalar stantlarda yerini alacak. Osmanlı saray mutfağının lezzeti olan baklavanın tarihi anlatılacak, baklavanın hazırlanışından pişirilmesine kadar tüm safhaları baklava ustaları tarafından uygulanacak.

 

USTALAR ALTIN OKLAVA İÇİN YARIŞACAK

 

Festivalin her yıl heyecanla izlenen yarışması Altın Oklava Yarışması bu yılda baklava ustalarını yarıştıracak. Baklavanın ustaları en lezzeti baklavayı yapıp, altın oklavayı almak için hünerlerini sergileyecek.

 

Tüm gün sürecek festivalde, Osmanlı döneminde bir saray geleneği olan “Baklava Alayı” da canlandırılacak. Padişah, Ramazan’ın 15’inde halife sıfatı ile hırka-i şerifi ziyaretinden sonra, İstanbul’daki yeniçeri ve diğer asker ocaklarına, saray baklavası gönderir. Baklavaları alan askerler kışlalara döner ve baklavaları diğer askerlere dağıtır. Baklavaların teslim alınışından kışlalara götürülüşüne kadar yapılan bu korteje baklava alayı denilirdi.

 

Mehter takımının vereceği konserle renklenecek olan festivalde ziyaretçilere toplam 1.5 ton baklava ikram edilecek.

 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde 29 Eylül Pazar günüsaat 11.30’da başlayacak en lezzetli festival olan “8.Tarihi Yarımada Baklava Festivali”nde siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyarız.

 

PROGRAM

 

Tarih     : 29 Eylül 2013-Pazar

Saat       :11.30- Açılış

  11.45- Protokol Konuşmaları

  12.10   : 8.Altın Oklava Yarışması

  12.45   : Sonucun Açıklanması ve Ödül Töreni

  13.00   : Baklava Çarşısının Açılışı ve Stantların ziyaretleri

  13.30   : Baklava Alayı Merasim Alanına Geçiş ve Seyri

                          Mehter takımı gösterisi

                          Davetlilere ve Halka Baklava İkramı

14.30    : Festival Gösterileri

21.30    : Kapanış

Yer      :Eminönü Meydanı

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024