Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4898 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2012 - 21:10

İBB’den ’yanlış Kıble’ açıklaması

Büyüt
Küçült
İBB’den ’yanlış Kıble’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sultanbeyli-Teferrüç Mezarlığı’nda mezar yönlerinin yanlış olduğu iddialarına açıklık getirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, Sultanbeyli-Teferrüç Mezarlığı’nın, idari olarak sorumluluğu İBB Mezarlıklar Müdürlüğü’ne geçmeden önce, orman vasfında bir yer konumunda iken, çevrede oturan vatandaşların gelişi güzel bir şekilde cenazelerini defnetmesi sonucu mezarlık halini almış bir yer olduğu belirtildi. 

Söz konusu mezarlığın 5216 sayılı yasayla, 2007’de İBB Mezarlıklar Müdürlüğü sorumluluğuna geçtiği vurgulanan açıklamada, parselasyonu ve çevre düzenlemesinin kurum tarafından yapılmadığı kaydedildi. 

Açıklamada, şöyle denildi: 

’’Teferrüç Mezarlığı’na 2007’den önce yapılan definler, yerel halk tarafından, hiçbir teknik inceleme ve araştırma yapılmadan gerçekleştirilmiştir. Bundan dolayı da 2007’ye kadar, ilk defnedilen cenazenin yönü baz alınarak, diğer cenazelerin de bu yön doğrultusunda defnedildikleri tahmin edilmektedir. 2007’de mezarlığın Mezarlıklar Müdürlüğü sorumluluğuna geçmesinden sonra da geçmişteki mezarların kıble tayininin doğru olduğu kanaatiyle hareket edilmiştir. İBB Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı tüm mezarlıklarda parselasyon işlemi yapılırken kıble yönünün belirlenmesi, teknik cihazlar ve mühendislerden oluşan bir ekip eşliğinde, İstanbul için belirlenmiş olan, kıble yönü kuzeye göre 152 derece olacak şekilde yapılmaktadır. Bu sebeple de parselasyonu Müdürlüğümüzce yapılan mezarlıklarda böyle bir durum olası değildir.’’

Kaynak: AA

kaynak:http://www.haber7.com





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024