Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4319 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Ekim 2012 - 12:14

BÜLENT ARINÇ, RESTORE EDİLEN RÜSTEMŞA MEDRESESİ’Nİ AÇTI

Büyüt
Küçült
BÜLENT ARINÇ, RESTORE EDİLEN RÜSTEMŞA MEDRESESİ’Nİ
Fatih Belediyesi tarafından restore edilen Rüstempaşa Medresesi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla açıldı.

Fatih Belediyesi tarafından restore edilen Rüstempaşa Medresesi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla açıldı. Arınç, medresedeki Bediüzzaman ve Risale-i Nur’un tarihini kapsayan müze ve sergiyi de gezdi. 

Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Rüstempaşa tarafından 1551 yılında Mimar Sinan’a yaptırılan medresenin restorasyonu tamamlandı. Fatih Belediyesi tarafından 4,5 milyon lira harcanarak 3 yılda restore edilen medresenin açılışı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın da katılımıyla yapıldı. 

Açılışta kısa bir konuşma yapan Bülent Arınç, Rüstempaşa Medresesi’nin tarihteki güzelliği ve ihtişamıyla, yeniden hizmete açıldığını söyledi. Medresenin ihmal edilmiş hatta mezbele haline gelmiş yerlerden olduğunu ifade eden Arınç, Fatih Belediyesi’nin 4,5 milyon lira harcayarak medreseyi mükemmel bir hale getirdiğini belirtti. Bir yeri restore etmenin tek başına yeterli olmadığını vurgulayan Arınç, bu yerlerin aslına uygun olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Arınç, bu anlamda Rüstempaşa Medresesi’ni kullanma hakkının verildiği İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın doğru bir tercih olduğunu söyledi.

‘VAKIFLARA SAHİP ÇIKMAK SORUMLULUĞUMUZDUR’

Vakıflara sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Bülent Arınç, adı vakıf medeniyeti olan o medeniyetin çocuklarına bunun bir sorumluluk ve vazife olduğunu vurguladı. Bülent Arınç konuşmasının ardından hizmetlerinden dolayı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e plaket verdi. Arınç ve beraberindekilerin kurdele kesmesiyle birlikte Rüstempaşa Medresesi hizmete açıldı. Bülent Arınç açılış töreninin ardından Rüstempaşa Medresesi’ndeki, Bediüzzaman ve Risale-i Nur’un tarihini kapsayan müze ile ‘Nur’a Uçan Pervaneler’ isimli sergiyi gezdi. Arınç, sergideki eserler hakkında bilgi aldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, AK Parti iktidarı döneminde çok sayıda tarihi binanın restore edildiğini aktardı. Demir, ecdadımızı temsil eden tarihi yapıları restore etmeye devam edeceklerini ifade etti. Demir, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Mimar Sinan’ın dışı dörtgen içerisi ise sekizgen olarak yaptığı tek eseri Rüstempaşa Medresesi’nde 24 oda bulunuyor. Bu odalardan dördü Bediüzzaman ve Risale-i Nur’un tarihini kapsayan daimi müze olarak kullanılacak. Dünyanın dört bir yanında Risale-i Nur ile değişen hayatları konu alan ‘Nur’a Uçan Pervaneler’ isimli serginin açılışı ise 14 Ekip Pazar günü yapılacak ve 4 Kasım 2012 tarihine kadar açık kalacak. Rüstempaşa Medresesi, İstanbul İlim ve Kültür vakfı tarafından kültürel aktivitelerde kullanılacak. 

Açılışta ayrıca; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Erten, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı Fariz Kaya katıldı. Vali Hüseyin Avni Mutlu ile Bülent Arınç, kısa süre ayakta sohbet etti.



CİHAN 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024