Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6554 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Eylül 2012 - 10:11

CANKURTARAN Ä°SHAKPAÅžA CADDESÄ°NDE ÅžAÄ°BELÄ° YAPILAÅžMALAR

Büyüt
Küçült
CANKURTARAN Ä°SHAKPAÅžA CADDESÄ°NDE ÅžAÄ°BELÄ°
CANKURTARAN Ä°SHAKPAÅžA CADDESÄ°NDE ÅžAÄ°BELÄ° YAPILAÅžMALAR

 

  

     Sultanahmet Mahallesi Cankurtaran, Ä°shakpaÅŸa caddesi üzerinde bulunan Ä°shakpaÅŸa camii bitiÅŸiÄŸindeki iki tarihi tescilli bina aÅŸağıda görüldüÄŸü ÅŸekli ile çepe çevre kapatılmış, Ä°ÄŸne deliÄŸi kadar bir delik yok, çevrede bir araÅŸtırma yapalım dedik, herkes ÅŸikayetçi, ÅŸikayetlere cevap alamamışlar, birde fazladan kat atılmış olduÄŸunu beyan edenler oldu bizlere, bu tarihi tescilli binalara hiçbir ilave yapılmasının imkanı olmadığını biliyoruz.

    Balkonumuza taktığımız bir panjur anında zabıta ekipleri tarafından görülüp, hukuki gereÄŸi yapıldığı gibi, bu gibi onlarcasını bildiÄŸimiz, bilemediÄŸimiz nice imar hukuku mevzuatına aykırı yapılaÅŸma gözümüzün içine baka baka gerçekleÅŸtiriliyor.

Burada Kaçak kat olduÄŸu söylentisini araÅŸtırdık, 6 nolu parselde daha önce zemin + bir kat olarak görülen ahÅŸap bina, zemin + üç kat olarak inÅŸa edildiÄŸini gördük.
Tarihi eser restorasyonunda böyle bir uygulama olamayacağını biliyoruz, Ä°stanbul 4 numaralı koruma kurulunun bundan haberi var mı?, Varsa hangi kanuna göre bu uygulama yapılmıştır öÄŸreneceÄŸiz herhalde.

Fatihte sokaklarda geziyorsanız ve bir bina mevcut yüksekliÄŸinden daha fazla yukarılara kadar muhkem bir ÅŸekilde perdeler içine alınıp, içinde inÅŸaat faaliyeti gerçekleÅŸtiriliyorsa, dikkat edin bu inÅŸaatta olasılıkla hukuksuz ilave ve uygulama olduÄŸunu gördük.

  



   AÅŸağıda görüldüÄŸü gibi zeminle birlikte iki kat olan tarihi binalar, ÅŸimdi üç kat olarak inÅŸa edilmiÅŸ deniyor! 

    24 Ocakta inÅŸaat alanının arkasına geçtik beklediÄŸimiz  sürprizle karşılaÅŸtık, zemin + bir katlı tarihi ahÅŸap bina gitmiÅŸ yerine sıfır aÅŸağıdaki bina gelmiÅŸ, tarihi eserlerde her karesi aynı olması gerekirken burada hangi hukuk uygulanmış biz anlayamadık.


 6 Mart günü Ä°sakpaÅŸa caddesi üzerindeki, restore edilen tarihi tescilli binalara birer kat kaçak ilave yapıldığını tespit etti. AÅŸağıdaki fotoÄŸrafta iki katlı binaların üç kata çıkarıldığını görüyorsunuz, Mevcut kanunlara göre bunun imkanı YOK!

  

kaynak:http://www.fatihhaber.com/ishakpasa-kacak.htm





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024