Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 7909 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2013 - 15:47

DOSTLUK VE BARIŞ RALLİSİ SULTANAHMET’TE START ALDI

Büyüt
Küçült
DOSTLUK VE BARIŞ RALLİSİ SULTANAHMET’TE START
Bu yıl 8’incisi düzenlenen Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye ayağının startı Sultanahmet Meydanından verildi. Türkiye ayağı Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Allgau Orient Rally- Dostluk ve Barış Rallisi’nin startını Başmüzakereci ve AB Bakanı Egemen Bağış ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir birlikte verdi.

Sultanahmet Meydanı’nda başlayan yarışa 300 klasik araçla İngiltere, İsviçre, Avusturalya gibi 20 ülkeden 600 rallici katıldı. Bakan Bağış, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte ralli aracına binerek Sultanahmet Meydanı’nda tur attı. Turunu tamamlayan Bakan Bağış, gereksiz korna çalınmasına dikkat çekti. Bağış, AB standartlarını inceledikten sonra gereksiz korna çalınmasıyla ilgili yasal düzenleme için çalışacaklarını belirterek, “Paris’te, Londra’da ne varsa İstanbul’da da olmalı” dedi.

 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir start öncesi yaptığı konuşmada, dostluk ve kardeşliği pekiştiren bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, ‘Burada Sultanahmet’te son anlarınızı yaşıyorsunuz. Umarım burada keyifli zaman geçirmenize yardımcı olmuşuzdur. Dünyanın sıfır noktası burası. Medeniyetlerin buluşma noktası. Dillerin, dinlerin ve ırkların buluşma noktası. Burası Avrupa’nın Asya’ya bağlandığı nokta. Hepiniz İstanbul’da bu havayı soluyun istedik. Hepinize kolay gelsin” dedi.

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ta yaptığı konuşmada sporculara seslenerek, “Unutmayın en zorlu parkur, barış parkurudur” dedi.

 

İstanbul’da böyle önemli bir organizasyonun gerçekleşmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “10 bin kilometrelik parkurun en önemli, en tarihi noktasında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biz de ülke olarak çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Unutmayın en zorlu parkur barış parkurudur. Türkiye de milli birlik ve kardeşlik yolunda hızla ilerliyor” diye konuştu.

 

“MUHALEFETİNDE ARAÇLAR GİBİ BAKIMA GİRMESİNİN VAKTİ GELDİ”

Bağış, muhalefetin de araçlar gibi bakıma girmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bütün sorunlarını teker teker defetme sürecinde. Çok şükür enflasyon sorununu, ekonomik sorunları geride bıraktık. Şimdi de 40 yıldır Türkiye’nin kanını emen terör belasını başımızdan defediyoruz. Gerçi bizim ülkemizde de bazı muhalif çevreler terörün bitmesinden rahatsız olup, terörün sağladığı rantın ellerinden gitmesinden rahatsız olup, bu sürece çomak sokmaya çalışıyorlar. Nasıl sizler araçlarınıza 50 bin kilometrede, 100 bin kilometrede bakım yaptırıyorsanız, bizim muhalefetin de bir bakıma girmesinin vakti geldi” dedi.

 

“AVRUPA’NIN SORUNLARINI TÜRKİYE OLARAK ÇÖZMEYE TALİBİZ”

Bakan Bağış, Ralliciler ile Avrupa’ya mesaj göndermeyi de ihmal etmedi. ‘İnsanlık tarihinin en kapsamlı barış projesi olan Avrupa Birliği’nin de içinden geçmekte olduğu bu kriz döneminde pit stopa girme ihtiyacı çok net bir şekilde ortaya çıktı. İşte o pit stopun adı Türkiye. Avrupa’nın sorunlarını çözmekte en önemli kilit ülke Türkiye. Avrupa’nın sorunlarını çözmeye Türkiye olarak talibiz. Sizler nasıl bu yarışa barış için çıktıysanız bizler de sizin gibi, yolculuk yarıştan daha önemli dediğiniz gibi, Avrupa Birliği sürecinde süreç sonuçtan daha önemli diyoruz. Ülkemizin standartlarını teker teker yükseltiyoruz. Sizler nasıl bu yol boyunca dostluk ve kardeşlik mesajları veriyorsanız, Türkiye’de bu yolculuğunda bütün bölgesine demokrasi, istikrar, şeffaflık, kardeşlik mesajları veren bir ülke haline geldi. Onun için size de bize de durmak yok yola devam’ dedi.

 

 

Konuşmaların ardından yabancı sporcular, engellilerin yaptığı bir oyuncak ralli aracıyla, Ürdün’den getirilen bir gül ağacını da barışı temsil ettiklerini belirterek, Bakan Bağış’a hediye ettiler.

 

Daha sonra Bakan Bağış ve Başkan Demir’in birlikte start vermesiyle ralliciler 17 Mayıs’ta son bulacak Türkiye etabı için gaza bastılar. Yarış, araçların Ürdün’de Ürdün prensesine teslime dilmesiyle son bulacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024