Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 7815 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ekim 2014 - 15:27

DRAGON BOT YARIŞLARI İLK GÜN NEFES KESTİ

Büyüt
Küçült
DRAGON BOT YARIŞLARI İLK GÜN NEFES
Türkiye in en geniş katılımlı festivali Dragon Bot Yarışları çekişmeli geçen sıralama yarışları ile başladı.

2500 sporcunun katıldığı yarışlara liseler, üniversiteler, özel şirketler, kamu kurumları ve sosyal gruplara kadar birçok takımın katılıyor. Dragon Bot Yarışlarına değişik kategorilerde 103 takım şampiyonluk için mücadele veriyor. 2500 sporcunun katıldığı yarışın açılışı, erkek, bayan ve karma takımların çekişmesine sahne oldu.

Fatih Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen festivalde ilk gün sıralama yarışları yapıldı. Ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin katıldığı festivale su sporuna meraklı olan herkes katılabiliyor.

Sporcu kimliğiyle tanınan ve boğazı yüzerek geçen ilk ve tek belediye başkanı olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demirde ilk gün ele turlarına katıldı. Fatih Belediyesi tarafından kurulan ve Afrikalılardan oluşan Afrika Dostluksporda festivalde kürek çeken takımlar arasında yer aldı.

Haliçin serin sularında şampiyonluk için kürek çeken Başkan Demir Afrikalı futbolculardan oluşan ‘Dostlukspor kulübüyle birlikte yarıştı. Başkan Demirin takımı Dostlukspor takımı gurubunda ikinci olarak yarın yapılacak final yarışlarında kürek çekmeye hak kazandı. Yarın (pazar)  yapılacak olan final yarışlarında Başkan Demirinde yer aldığı Afrika Dostlukspor takımı kupa için kürek çekecek.

Balat Sahilinde iki gün boyunca sürecek antrenman ve yarışların yanı sıra Şair Nedim Parkına kurulan festival alanında katılımcılar ve ziyaretçiler iki gün boyunca bir yandan yarışmaları izliyor bir yandan da eğleniyor.

Finaller boyunca konserler, grup dans çalışmaları, oyun istasyonları, yiyecek alanları ve sponsor etkinlikleriyle eğlenceli vakit geçirecekler.

 

Denizcilik kültürünün tanıtımı, gelişimi ve su sporları faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayan Dragon Bot Yarışlarında animasyonlar, konserler ve çeşitli sahne şovları da yer alıyor.

Milattan Önce 2000 yılında hasat bayramını kutlamak amacıyla ilk kez Uzakdoğuda başlayan kürek yarışları, 80li yıllarda tüm dünyaya yayıldı. Modern Dragon Bot Yarışları olarak dünyanın tüm büyükşehirlerinde organize edilen Dragon Bot Yarışları, Türkiyenin en geniş katılımlı festivali niteliğini taşıyor.

Dragon Bot Yarışlarında kupa, 12 Ekim Pazar günü yapılacak final yarışlarından sonra sahiplerini bulacak.

DRAĞON BOT YARIŞLARINDA FİNAL PROGRAMI

 

Tarih                   : 12 EKİM  2014  PAZAR

Saat                       : 11.00

 

Yer                        : Balat Sahili – Şair Nedim Parkı / FATİH





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024