Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 7353 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2013 - 11:18

Fagider ve Mustafa Demir Fevzipaşa AVC için Kahvaltıda Buluştu

Büyüt
Küçült
Fagider ve Mustafa Demir Fevzipaşa AVC için Kahvaltıda
Fatih Girişimci İş Adamları Derneği (FAGİDER) Fatih Belediye Başkanı ile sabah kahvaltısında bir araya gelerek Fevzipaşa Caddesi için birlikte neler yapacaklarını konuştu

Sabahın erken saatlerinde Beyazıt’ta buluşan FAGİDER’li iş adamaları ve Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Başkan yardımcıları ve teknik heyeti Beyazıt’tan Yavuzsultanselim’e kadar olan bölgeyi gezdi. Yürüyerek yapılan gezide özellikle cadde ve sokak düzenlemeleri ile bina cephelerinin yenilenmesinin tarihi eser ve şehir dokusunun korunarak nasıl bir değişim ve güzelliğe sebep olduğunu hep birlikte incelediler.

 

Fatih Kömür Lokantasının ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltının ardından başlayan toplantı FAGİDER Genel Başkanı Ayla Erdim açılış konuşması ile başladı.

Ayla Erdim konuşmasında FAGİDER’in Fevzipaşa Caddesi esnafının sorunları ve çözümleri için kurulduğunu fakat kısa zamanda yaptıkları çalışmalar ve ziyaretlerle gerçekleştirdikleri sektörel toplantılar ile tüm fatih esnafına hizmet ettiklerini dile getirerek Fatih ve Fevzipaşa Caddesi esnafı için bulundukları girişimlerden bahsetti.

 

Erdim Fevzipaşa Caddesinde bir iş yeri açmanın 500 Bin ile 1 Milyon TL arasında rakamlara mal olduğunu söyleyerek bu yatırımların heba olmaması gerektiğini ve önemli bir istihdama da neden olduğunu belirtti.

Eşref Küçükateş İsim Babası

Ayla Erdim sözlerini şöyle tamamladı; “FAGİDER ve Fatih Belediyesi işbirliği ile 27 Nisan’da ilki düzenlenecek olan bir festivali gerçekleştirmek istiyoruz. Bu festivalin ana teması GELİN FESTİVALİ olmakla birlikte ESDER İlçe Başkanı ve Esnaf Gazetesi sahibi Eşref Küçükateş’in AVM’lere karşı geliştirdiği ve FAGİDER olarak sonuna kadar destekleyip sahiplendiğimiz Fevzipaşa Alışveriş Caddesi (Fevzipaşa AVC) açılışı olarak gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Medeniyetin Temellerinin atıldığı Topraklardayız…

Belediye Başkanı Mustafa Demir Şehrin doğal dokusunu bozmadan yaptıkları çalışmaları anlattığı konuşmasında Türkiye’nin en çok Turist ve Misafir kabul eden bölgesinin Fatih olduğunu belirterek ziyaretçilerin Bina Cephesi ve Çöpler başta olmak üzere kötü hiçbir şey görmemesi gerektiğini belirtti.

Başkan Demir önemli bir yaraya değinerek şunları söyledi;

Havaalanından otobüse binen turiste rehberin ilk söyledi şey “bir hafta birlikteyiz çok güzel şeyler görecek çok güzel vakit geçireceksiniz ANCAK, akşam belli saatten sonra tek başınıza sokağa çıkmayın, bir ürün alırken kesinlikle pazarlık yapın, 10 TL söylenen bir ürüne 2 TL’den fazla ödemeyin. Paranızın üstünü kesinlikle sayarak alan ve sahte olup olmadığına dikkat edin” diye uyarılan bir ülke, bir şehir, bir ilçe olmaktan kurtulmamız lazım. Amerika’dan iki kız arkadaşı ile İstanbul’a gelen Vali yardımcısının kızı Kapalıçarşı esnafının çığırtkanlarından, kollarından tutup çekelemelerinden yarım saat bile gezemeden kapalı çarşıyı terk ediyorlar.

Ziyaretçiler bizimle ilgili Mimarimize, Musikimize ve Mutfağımıza bakarak karar vermesi daha havaalanından şehre gelirken söylenenler ve şehirde yaşadıkları engellenmiş oluyor bunun önüne geçmeli buna bir dur demeliyiz.

Fevzipaşa Caddesindeki yeni düzenleme çalışmaları Mayısta Başlıyor…

Demir sözlerine şöyle devam etti; “Eminönü bizim ve ülkemizin görünen yüzü o bölgede hiç seçmen olmadığı halde Fatih’in hiçbir bölgesiyle ayrım yapmadan hizmetlerimizi götürmekteyiz. 2010 Avrupa Başkenti Komisyonundaydım bu komisyona sunduğumuz Projelerle Kadınlar Pazarı Bina cepheleri ile Üst Laleli buradan sağladığımız kaynakla yapıldı. Eminönü’nde dış cepheleri yaptırırken esnafa katı davrandık ama ortaya çok güzel bir görüntü çıktı. LASİAD alt lalelide yol yapımında kullanılacak bütün malzemeyi aldı bizde işçiliğini karşıladık sokaklar pırıl pırıl oldu. Mahmutpaşa ve Sultanhamam’ı yaptık. Fevzipaşa Caddesinde dikine tabelaları söktük. Fevzipaşa esnafına şimdiye kadar yüklenmedik ama şimdi “FevzipaşaAVC” çarşısı ismi ile yeni bir döneme girerken esnafında taşın altına elini koymasını isteyeceğiz” dedi. Fevzipaşa Caddesi düzenleme ihalesi tamamlandı. Çalışmalar Mayıs ayında başlayacak Vezneciler ’den Edirnekapı’ya kadar olan alan yeniden düzenlenecek ilk etapta İtfaiyeden Yavuzsultanselime kadar olan bölümün yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Başkan Demir, FAGİDER Genel Başkanı Ayla Erdim’e, sabah gezisine ve kahvaltıya katılan iş adamları ile kahvaltıda ev sahipliğini üstlenen Remzi Kömür’e teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

 

FAGİDER onursal başkanı Ekrem Özkaymaz da söz alarak mayıs ayında başlayacak çalışmaların esnaf mağdur edilmeden en kısa sürede tamamlanması gerektiğini dile getirdi.

At üstünde Gelin ve Damat en önde gidecek…

Son olarak söz alan, FAGİDER Yönetim Kurulu üyesi ve Gelin Festivali komisyonu başkanı Ali Aslanoğlu şunları söyledi; “27 Nisan günü gerçekleşecek olan festivalde ve isim babası Eşref Küçükkateş olan Fevzipaşa Alışveriş Caddesi (FevzipaşaAVC) açılışı saat 14.00 civarında Edirnekapı’dan başlayacak. Yapılan konuşmaların ardından başlayacak olan kortej yürüyüşünde en önde At üstünde Gelin ve Damat arkasından sırasıyla Mehter Takımı, Esnaflar, Fayton gelin arabaları, Klasik Araçlarla Gelinler, Folklor Ekipleri yer alacak. Gün boyu FevzipaşaAVC boyunca köşe başlarında sokak sanatçıları sanatlarını icra edecek, Kızılay’a Kan Bağışı kampanyası yapılacak” dedi.

esnafbulteni.com





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024