Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 8589 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Eylül 2015 - 13:40

Fatih Belediyesi Gelir için Tarihi Yarımadayı Ranta AÇTI

Büyüt
Küçült
Fatih Belediyesi Gelir için Tarihi Yarımadayı Ranta
Fatih Belediyesi koruma kurullarını devre dışı bırakarak tarihi yarımadayı imara açma planını devreye soktu

 Buna göre 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduğu alanları yapılaşmaya açmak için belediye izni yeterli olacak. Hurriyet.com.trye konuşan CHPli Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, bu kararın alınma gerekçesinin kendilerine Belediyeye gelir sağlamak için şeklinde açıklandığına işaret etti.

Eski İstanbulun kalbi “tarihi yarımadayı” imara açmak isteyen AKPli Fatih Belediyesi tarihi eserlerle ilgili “koruma kurullarını” devre dışı bırakan karara imza attı. Cumhuriyet Gazetesi den Aykut Küçükkaya, Fatih Belediyesinin aldığı karara göre “2. ve 3. derece tarihi eserler, bu eserlerin bitişik ve karşı parsellerindeki yapılaşma için ilçe belediyesi” yetkili kılındı. Böylece yargı kararlarının sonucu beklenmeden tarihi yarımada ranta açılmış oldu.

Koruma kurullarını devre dışı bırakan imar planı notlarındaki yeni değişikliklere ret oyu veren CHPli Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, “Tarihi yarımadayla ilgili yargı aşaması halen sürerken alınan bu karar AKPlilerin oylarıyla kabul edildi. Tek umudum yeni atanacak bilirkişilerin dünya mirası olan tarihi yarımadayı koruyacak tarafsız rapor vermeleri” dedi.

CHPli Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, konu ile ilgili Hurriyet.com.trye yaptığı açıklamada, kararın ‘tarihi yarımada bölgesi için ciddi sorunlara yol açacağını işaret etti. Soylu, belediyenin söz konusu kararı almasının sebebinin, gelir elde etmek olarak açıklandığını söyleyerek, “Bu kabul edilemez bir durum” dedi. Soylu, İdare Mahkemesinde devam eden dava ile ilgili yeni bir bilirkişi heyetinin oluşacağını ifade ederek, “İlk heyetin hazırladığı çok güzel ve değerli bir rapor vardı. Mahkeme, yeni bir heyet oluşturacak. Bu heyetin içinde sanat tarihi ve arkeologlar da olacak. Dolayısı ile bu heyetin hazırlayacağı rapor oldukça önemli” dedi.

fatih-belediyesi-tarihi-yarimada-yi-tarihe-gommeye-hazirlaniyor-71291-1.

HURRİYET,BİRGUN FAZETELERİ





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024