Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 12691 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 11:40

Fatih Belediyesi Müsrif Ramazan Etkinlikleri Sultanahmetten Başlıyor

Büyüt
Küçült
Fatih Belediyesi Müsrif Ramazan Etkinlikleri Sultanahmetten
Türkiye’de ilk kez 2005 yılında ‘sokak iftarı’ kültürünü başlatan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu yılda artık geleneksel hale gelen ilk iftarı Sultanahmet Meydanı’nda kurulan dev iftar sofrasında binlerce kişiyle birlikte açıyor.

Fatihte ilk iftar, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demirinde katılımı ile Sultanahmet Meydanında kurulan 12 bin kişilik dev iftar sofrasında mekanize piyade Tugay komutanlığından getirilen gerçek top atışıyla binlerce kişi aynı anda hep birlikte yapacak.

Ramazan ayının ilk iftarını oruç baba türbesinde açmak isteyen vatandaşlara da iftarlık kumanyalar dağıtılacak

Fatih Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da her gün farklı bir mahallede iftar sofrası kurmaya devam ediyor.

Ayrıca Fatih Belediyesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Cerrahpaşa Hastanesi,  Bezmialem Vakıf Hastanesi  ve Çapa Hastanesi gibi Türkiyenin en büyük hastanelerin de hasta yakınlarına da her gün iftar verilecek.

Her gün farklı bir camide teravih namazı sonrası limonata dağıtımı, Kadir Gecesi Fatih, Sultanahmet, Yavuz Selim, Süleymaniye, Sümbül Efendi camilerinde limonata ve lokum ikramı yapılacak.

Fatih Belediyesi Ramazan ayı boyunca Sultanahmet amfi sahnede ramazan etkinlikleri düzenleyecek. Etkinlikler arasında Fatih Müsiki Grubu, Fatih Mehter Takımı konserleri ve Tasavvuf sanatçılarının vereceği konserler yer alıyor.

Ramazan ayında türbe ve camii ziyaretlerinde bulunmak isteyen Fatihliler hafta içi her gün belediye servisleri tarafından Ramazana Özel Camii ve Türbe gezisiyle İstanbulun değişik ilçelerindeki camii ve türbelerini ziyaret etmeleri sağlanacak.

Bayram sabahı ise yine geleneksel hale gelen Fatih Camiinde bayram namazı sonrası 2 bin kişilik kahvaltı ikramı ve Süleymaniye, Sultanahmet, Yavuz Selim, ve Sümbül Efendi camilerinde ise çorba dağıtımı yapılacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024