Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6079 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Aralık 2012 - 13:44

İMAMLAR İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

Büyüt
Küçült
İMAMLAR İNGİLİZCE
Tarihi Yarımada; Fatih’te görev yapan imamlar İngilizce öğreniyor.

 

Fatih’teki camileri ziyaret eden turistlere camilerle ilgili bilgi vermek ve turistlerin islami sorularına cevap verebilmeleri amacıyla Fatih Müftülüğünde görevli imam ve din görevlilerine İngilizce eğitimi verilmeye başlanıyor.

 

332 camii ile Türkiye’nin en fazla camiye sahip ilçesi Fatih’te görev yapan imamlar, bundan böyle Tarihi ilçe Fatih’teki camileri ziyaret eden turistlere hem camiler hem de Fatih ve Türkiye hakkında İngilizce bilgi verebilecek.

 

Fatih, Sultanahmet, Yeni, Beyazıt, Hırka-i Şerif, Süleymaniye, Yavuz Selim, Küçük Ayasofya, gibi yüzlerce tarihi camiye sahip olan Fatih, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Camileri ziyaret eden turistler daha önce gerek camilerle ilgili gerekse cami mimarları ve çevresiyle ilgili doyurucu bilgiye ulaşamıyorlardı.

Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘İmamlar İngilizce Öğreniyor’ projesiyle bundan böyle Tarihi Yarımada Fatih’i ziyaret eden turistler; camilerimiz, tarihi eserlerimiz ve kültürümüzle ilgili bilgileri birinci ağızdan İngilizce olarak öğrenebilecek.

 

Eğitim sonunda imamlar, günlük yaşamda kullanacakları temel bilgilerin yanı sıra, İslami bilgiler, görev yaptıkları cami ve ilçedeki diğer camiler hakkında bilgi verebilecek düzeye ulaşacak ve turistlerin kültürümüzü daha yakından tanımalarına yardımcı olacaklar.

Kursu başarı ile bitiren imam ve din görevlilerine sertifika verilecek. İmamlara İngilizce kursu öncesi bir de seviye belirleme sınavı yapılacak.

 

Seviye belirleme sınavı öncesi Müftü Ali Semt Konağı’nda düzenlenecek olan kokteyle Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katılacak.

 

 

Yer                 : Müftü Ali Semt Konağı- Haliç Caddesi – Fatih  (Fatih Camii’nin Malta Kapısına çıkan Haliç Caddesi üzerinde)

Tarih              : 19 Aralık Çarşamba

Saat                : 10:30

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024