Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4403 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2012 - 06:12

İSMEK’ten uluslararası sempozyum

Büyüt
Küçült
İSMEK’ten uluslararası
İSMEK, halen çeşitli etkinliklerle devam eden 15. Genel Sergi ve Festivali kapsamında uluslararası bir sempozyum gerçekleştirecek

Yurt dışından yetişkin eğitimi alanında önemlikonukların da bildiri sunacakları "Hayat Boyu Öğrenme Kültürü ve Mesleki Eğitim" konuluuluslararası sempozyum, 16-17 Haziran 2012 tarihlerinde yapılacak. Hayat boyu öğrenmekonusunun tüm yönleriyle ele alınacağı bu uluslararası sempozyum, katılımcıların hayat boyu öğrenme ve mesleki eğitim konularında geleceğe dönük bir vizyon algısı yaratmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. 

Yetişkin eğitimi alanında ülkemizde ve uluslararası düzeyde model olarak gösterilen İSMEK, bu yıl 15.’si düzenlenen Genel Sergi ve Festivali kapsamında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. İstanbulluların ilgisi ve desteği ile her geçen gün büyüyen İSMEK, "Hayat Boyu Öğrenme Kültürü ve Mesleki Eğitim" konulu uluslararası bir sempozyum düzenleyecek. 

15. İSMEK Genel Sergisi’nin devam ettiği Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 16-17 Haziran 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyumun, yabancı konukları da olacak. Hayat boyu öğrenme konusunun tüm yönleriyle ele alınacağı uluslararası sempozyum, katılımcıların hayat boyu öğrenme ve mesleki eğitim konularında geleceğe dönük bir vizyon algısı yaratmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Sempozyum, toplumsal ve ekonomik zeminde hayat boyu öğrenme kültürünün önemini, değerini ve farklı boyutlarını alanlarında uzmanlaşmış konuşmacılarla ortaya koymayı hedefliyor. Bu çerçevede, özellikle kadim kültürümüzde hikmet ve öğrenmenin modern dünyadaki yansımaları, mesleki eğitimin istihdam açısından stratejik değeri, yaşam boyu öğrenmenin yerel ve küresel deneyimleri ile İSMEK’in bu alandaki katkıları ele alınacak. 

"Hayat Boyu Öğrenme Kültürü ve Mesleki Eğitim Sempozyumu" kapsamında, konuk akademisyenlerin araştırma ve sunumları dört oturumda ele alınacak. 

Yeni Vizyonlar ve Arayışlar 

Sempozyum; İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ferrah Şarman’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılan Andreas Schleicher (OECD Eğitim Direktörü Yardımcısı ve OECD Genel Sekreteri Eğitim Danışmanı), "AB ve Gelişmiş Ülkelerde Hayat Boyu Öğrenme ve Mesleki Eğitim" konulu bir sunum yapacak. Schleicher’ın sunumu sonrası sempozyumun ilk oturumuna geçilecek. 

İlk oturum, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in moderatörlüğünde gerçekleşecek. "Hayat Boyu Öğrenme Kültürü: Yeni Vizyonlar ve Arayışlar" ana başlığı altındaki oturumda sözü ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yrd. Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz alacak. Ersöz, sunumunu "Hayat Boyu Öğrenmede Geleceğin Vizyonu" konusunda yapacak. Daha sonra sözü, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. M. Kemal Biçerli alacak ve o da "Hayat Boyu Öğrenme Kültürünün Önemi ve Sistemleştirilmesi" konusunu ele alacağı bir sunum gerçekleştirecek. 

Sempozyumda ilk gün oturumunun son konuşmacısı, İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan olacak. Doğan, sunumunu "Hayat Boyu Öğrenmede İSMEK Modeli" başlığı altında yapacak. 

Yapılan sunumların ardından, sempozyuma konuk konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Alan B. Knox (Wisconsin Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Liderliği Bölümü), söz alacak. Prof. Knox konuşmasında, Amerika Birleşik Devletleri’nde Hayat Boyu Öğrenme ve Mesleki Eğitim konusunu ele alacak. 

Mesleki Eğitimin Yeri ve Önemi 

Sempozyumun ikinci oturumu, "Hayat Boyu Öğrenmede Mesleki Eğitimin Yeri ve Önemi" ana başlığı altında gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın yapacağı bu oturumunda sözü ilk olarak İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Murat alacak ve "Geleneksel Ahilik Kültüründen Modern Mesleki Eğitim Modeline: Geçmişten Geleceğe Bakış" konulu sunumunu gerçekleştirecek. 

Oturumun ikinci konuşmacısı İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden Prof. Dr. Tekin Akgeyik de "Ekonomik ve Sosyal Gelişme Perspektifiyle Mesleki Eğitim" konusunu irdeleyecek. Daha sonra söz alacak olan Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Eğitim ve Öğretim Sektörü Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı ise sunumunda "Avrupa Mesleki Yeterlikler Sistemi ve Türkiye" konusunu ele alacak. 

Sempozyumda "Türkiye’de Mesleki Eğitim ve Mesleki Yeterlilik Kurumu" konusunu da İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi’nden Prof. Dr. Oğuz Borat ele alacak. 

Sempozyumun ilk gün yapılacak ikinci oturumunda sözü son olarak İTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Develioğlu alarak, "Mesleki Eğitimin Etkinleştirilmesinde Sosyal Aktörlerin Rolü" üzerinde bir sunum gerçekleştirecek. 

Mesleki Eğitim ve İstihdam 

İSMEK’in düzenlediği "Hayat Boyu Öğrenme Kültürü ve Mesleki Eğitim" konulu uluslararası sempozyumun ikinci gün oturumları, konuk konuşmacı Prof. Dr. Saadettin Ökten’in (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi) yapacağı sunumun ardından başlayacak. 

Prof. Ökten, konuşmasında "Medeniyet Algımızda Hikmet, Bilgi ve Öğrenme Geleneği: Bireysel ve Toplumsal Yansımaları" konusunu ele alacak. 

Sempozyumun üçüncü oturumu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın moderatörlüğünde, "Mesleki Eğitim ve İstihdam: Trendler, Politikalar ve Deneyimler" ana başlığı altında gerçekleşecek. Bu oturumun ilk konuşmacısı İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden Prof. Dr. Süleyman Özdemir olacak ve "İstihdam Edilebilirliğin Geliştirilmesinde Mesleki Eğitimin Rolü"ne değinecek. Oturumda daha sonra sırasıyla Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir "Mesleki Eğitimde Özel Sektörün Eylem Planı", Karabük Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. İbrahim Kadı "Mesleki Eğitimde Karşılaşılan Sorunlar ve Model Önerileri", Karabük Üniversitesi, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Fidan "İSMEK’in Mesleki Eğitimdeki Rolü ve İstihdam Boyutu" konularında birer sunum gerçekleştirecek. 

Sempozyumun dördüncü son oturumu ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen’in moderatörlüğünde, "Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılmasında Yerel ve Küresel Deneyimler" ana başlığı altında gerçekleşecek. Oturumun ilk konuşmacısı olan SESRIC Eğitim ve İşbirliği Direktörü Hüseyin Hakan Eryetli, "İslam Ülkelerinde Mesleki Eğitim ve İSMEK-SESRIC İşbirliği" konusunu ele alacak. 

Oturumun ikinci sunumunu, XARXA FP Network’ten Genel Sekreter Roser Bertran Coppini gerçekleştirilecek. Copppini’nin sunum konusu ise "Mesleki Eğitim ve İş Dünyası Arasında Uluslararası Köprüler İnşa Etmek". Daha sonra Avrupa Mesleki Eğitim ve Öğretim Forumu’nun (EFVET) İtalya Temsilcisi Giovanni Crisona "Avrupa’da Hayatboyu Öğrenmede Yeni Fırsatlar ve Başarılı Metodlar" konusuna değinecek. 

Sempozyum, Avrupa Yetişkin Eğitimi Birliği  (EAEA) Yönetim Kurulu Üyesi Ivo EESMAA’nın Avrupa Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme İçin Savunuculuk İlkesi ve EAEA konulu sunumu ile sona erecek. 

Sempozyumla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız: http://ismek.ibb.gov.tr/sempozyum

Kaynak: Haber7





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024