Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4953 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 21:59

Van’ın 8 Köyü Fatih Belediyesi’ne Emanet

Büyüt
Küçült
Van’ın 8 Köyü Fatih Belediyesi’ne

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın koordinasyonuyla Van’a yardım kampanyasına önemli ölçüde destek veren Fatih Belediyesi, haneleri, camisi yıkılan, barınma ve gıda sıkıntısı yaşayan 8 köyün yaralarını sarıyor… 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ak Partili İlçe belediyelerinin katıldığı Van’a yardım konvoyuyla bölgeye giden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, önce yapılacak çalışmalar için bir yol haritası belirlediklerini, sonra da Fatih Belediyesi ekipleriyle vakit kaybetmeden çalışmalara başladıklarını söyledi. 
Fatih’te iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Demir, ’Edindiğimiz tüm tecrübeleri şimdi Van’daki köylerimize aktarıyoruz. Burada bazen hekim, bazen belediye başkanı, bazen baba, bazen evlat olarak tüm idari ve yaşamsal tecrübelerimi kullanıyorum. Amacımız, burada bize emanet edilen 8 köyü, tekrar hayata bağlamak’ dedi. 

Fatih Belediyesi’nin yaptığı yardım kampanyası duyurularının ardından, ev hanımlarından iş adamlarına kadar Fatih’in her kesiminden gelen yardımlar karşısında şaşırdıklarını da vurgulayan Demir, Fatihlilere teşekkür etti. Yüzyıllar boyu medeniyetlere hayat veren ve Fatih’in, bu kez duyarlı vatandaşları sayesinde Van’a hayat verdiğini söyleyen Demir, buruk da olsa birlik ve beraberliğin, paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz, dedi. 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, tekrar Van’da… 
Günde 3 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek… 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başkanlığında yapılan Van’a yardım koordinasyon toplantısında deprem bölgesindeki ihtiyaçları tespit etmek ve gönderilen yardımların koordinasyonunu sağlamak için görevlendirilen ilçe belediye başkanlarından biri de Başkan Mustafa Demir’di. 

Van’dan dönüşünün ardından, ekipleriyle hızla çalışmaya başlayan Demir, ilk olarak sekiz köyün barınma, ısınma ve sıcak yemek sorunlarına çözüm buldu. Başkan Demir’in ardından bölgeye giden ekipler, 500 metrekarelik çadır aşevinde günde 3 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek dağıtıyor. 
Yapılan çalışmaları denetlemek için Kurban Bayramı öncesi tekrar Van’a giden Başkan Demir, Fatih’in kardeş köyleri Alaköy, Atmaca, Ağartı, Aşşağı Kozluca, Aşşağı Göze, Büyükbağ, Yumrutepe, Molla Kasım incelemelerde bulunacak. Tek tek tüm ailelerin ihtiyaçlarının, önceliklerinin belirlendiğini, bölgedeki kış şartlarının dikkate alınarak barınma, ısınma gibi sorunların öne alındığını söyleyen Başkan Demir, 30 adet izolasyonlu çadırı bölgeye gönderdi. 

Başkan Demir ve ekibinin Van’da çalışmaları devam ederken, Fatih Belediyesi’nin başlattığı kampanyaya yardım yağmaya devam ediyor. İlk etapta yola çıkan her biri 15 tonluk 8 kamyon ile 25 tonluk 1 tır Van’a ulaştı ve yardımlar dağıtıldı. İkinci konvoy ise yakında yola çıkıyor. Van’da bulunan ekiplerin çalışmalarıyla daha organize dağıtılacak yardımlar, 8 köyün tüm ihtiyaçlarını giderecek. 

Fatih Belediyesi’nin teknik projeler de olduğu kadar sosyal işlerde de önemli çalışmalar yaptığını vurgulayan Başkan Demir, ’özellikle ekibime çok güveniyorum. Sosyal işlerde görevli arkadaşlarım planlama yapmak, organize olmak ve sorunları çözmek konusunda tecrübeliler. Yardımın bölgeye ulaşması kadar, organize olmak da önemli. Bu yüzden en güvendiğim, özel ekibim depremden bu yana Van’da. Ben de Bayram öncesi tekrar bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceleyeceğim’ dedi. 

Şu ana kadar yapılan çalışmalar 

Her biri 15 tonluk 8 kamyon ve 25 tonluk 1 tır gıda, giyecek, soba, ilaç, battaniye, mama, çocuk bezi, hijyenik malzeme, Oyuncak, su paketlerini bölgeye ulaştırdı. 

500 metrekarelik aşevinde günde 3 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek dağıtılıyor. 
Yıkılan caminin yerine çadır cami yapıldı. 
400 adet tüp ve lüx dağıtıldı. 
20 adet hayvan barınağı kuruldu. 
30 adet izolasyonlu çadır bugün bölgede olacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024