Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1715 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Temmuz 2019 - 15:37

Cumhurbaşkanlığı’ndan ABD ile ilgili iddialara sert tepki: Saçmalıktan ibaret

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanlığı’ndan ABD ile ilgili iddialara sert tepki: Saçmalıktan
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Amerikalı bir haber ajansının iddialarına sert bir dille yanıt verirken, ABD makamlarını da Gülen konusunda gereğini yapmaya davet etti.

CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun, Amerika BirleÅŸik Devletleri'nin (ABD) Associated Press haber ajansında Türkiye aleyhine yapılan karalama kampanyasını deÄŸerlendirerek “Türkiye'nin Amerikan kanunlarını aÅŸmak için komplo kurduÄŸuna dair asılsız iddiaları yayma çabalarından derin endiÅŸe duyuyoruz' açıklamasında bulundu.

CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Altun deÄŸerlendirmesine ÅŸu ÅŸekilde devam etti: 

"Bu ithamlar, 15 Temmuz 2016'da yaÅŸanan ve 251 masum insanın ÅŸehit edilmesiyle sonuçlanan hain darbe giriÅŸiminin lideri Fetullah Gülen ve suç ortakları tarafından Donald Trump'ın ABD BaÅŸkanı seçilmesinden itibaren defalarca ortaya atılmıştır. Bu karalama kampanyası, Amerikan halkını yanlış yönlendirerek bir NATO müttefiki olan Türkiye'nin, BaÅŸkan Trump'ın geçiÅŸ ekibi ve yönetiminin üyeleriyle yasadışı baÄŸlantıları olduÄŸuna inandırmayı hedeflemektedir.

"SAÇMALIKTAN Ä°BARETTÄ°R"

Amerika BirleÅŸik Devletleri'ne komplo kurduÄŸumuz düÅŸüncesi saçmalıktan ibarettir. Türkiye Cumhuriyeti, on yıllardır Amerikan ÅŸirketleriyle iÅŸ yapmakta; bu meÅŸru faaliyetler hakkında ilgili mercilere bilgi verilmektedir. Amerika BirleÅŸik Devletleri'nde herhangi bir usulsüzlük veya yasa dışı faaliyette bulunulduÄŸu suçlamasını kategorik olarak reddediyoruz. Bugüne dek ABD'nin Türk yargısını etkileme çabalarına raÄŸmen Amerikan yasal sürecine saygımızdan ötürü sessizliÄŸimizi koruduk. Ancak ABD makamlarının bu dezenformasyon kampanyasının kurbanı olduÄŸunu görüyoruz.

Hain darbe giriÅŸiminin üçüncü yıl dönümü olan Pazartesi günü görülecek davada görev yapan savcıların, iddianamelerinde Gülen hakkında olumlu bir tablo çizmeleri bu durumun en açık göstergesidir. Büyük bir terör saldırısının sorumlusuna kurban muamelesi yapmak kabul edilemez. ABD makamlarını, Türkiye'nin yasal taleplerini ciddiye alarak müttefikliÄŸin gerektirdiÄŸi dikkat ve titizlikle bu taleplerin gereÄŸini yapmaya davet ediyoruz.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024