Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 881 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2020 - 10:41

Dakika Dakika İdlib Saldırı ve Sonrası

Büyüt
Küçült
Dakika Dakika İdlib Saldırı ve
İdlib’de Esed rejiminin düzenlediği saldırısı sonucu 33 Türk askerinin şehit olmasıyla birlikte gözler Türkiye’nin atacağı adımlara çevrildi.

İdlib'de Esed rejiminin saldırısı sonucu 33 askerin şehit olması sonrası dünyanın gözü İdlib ve Türkiye'ye çevrildi.

Şu ana kadar yaşanan gelişmeler şöyle: Türk askeri konvoyuna düzenlenen hava saldırısı sonrası büyük bir kalabalık Reyhanlı devlet hastanesi çevresinde toplanmaya başladı Hatay Valisi Rahmi Doğan önce 9, kısa süre sonra 22 olarak açıkladığı şehit asker sayısını ilerleyen saatlerde 33 olarak duyurdu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Esed rejimine ait hedeflerin vurulduğunu ve askeri techizatların yok edildiğini, rejim güçlerinin öldürüldüğünü açıkladı. Reuters, İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberinde 34 Türk askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den "Hepimizin gözü yaşlı, acımız çok büyük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." açıklaması geldi. Amerikalı Senatör Lindsey Graham ile Marco Rubio saldırıyı kınarken, İdlib'de uçuşa yasak bölge istedi. ABD'nin NATO Daimi Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison, saldırı sonrası açıklamasında bunun farklı bir durum olduğunu belirterek "Türkler kimin güvenilir ortak olduğunu görmeli" dedi. CHP sözcüsü Faik Öztrak konuyu görüşmek üzere TBMM'yi kapalı oturuma çağırdı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırılarını kınadı. Stoltenberg, saldırılara son verilmesi çağrısında bulundu. İdlib'deki saldırı sonrası Cumhurbaşkanlığı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında acil olarak düzenlenen güvenlik zirvesi sona erdi. Zirve yaklaşık 6 saat sürdü. İdlib'de Türk askerine yapılan hava saldırısı sonrası Başkanlık Divanı üyeleriyle parti genel merkezinde toplantı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir." açıklamasını yaptı. Amerika Birleşik Devletleri'nden İdlib'de Türk askerlerine yönelik hava saldırısının ardından destek açıklaması geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, İdlib'de Türk askerine yönelik düzenlenen saldırıyı kınayarak, "NATO müttefiki Türkiye'nin yanındayız ve Esad rejimi, Rusya ve İran destekli güçlerini bu alçak saldırılara derhal son vermeye çağırıyoruz." açıklamasını yaptı. İYİ Parti lideri Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Güvenlik Zirvesi sonrası Bakan Akar ve komutanlar Suriye sınırına gitti. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye, Rus ordusunu Türk askerlerinin bölgedeki varlığına ilişkin bilgilendirmedi. Türkiye'den sağlanan bilgiye göre, Türk askerlerinin orada olmaması gerekiyordu." ifadeleri kullanıldı. Türkiye'nin talebi üzerine NATO olağanüstü toplanma kararı aldı.

 

Kaynak: Euronews





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024