Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2431 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Eylül 2018 - 22:04

Abbas: Kudüs satılık değildir

Büyüt
Küçült
Abbas: Kudüs satılık
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da (BMGK) yaptığı konuşmada, Kudüsün satılık olmadığını ve Filistin halkının haklarının pazarlık konusu yapılamayacağını söyledi.

 

Devlet Başkanı Abbas, 73üncü BMGKde yaptığı konuşmada, İsrailin yanı sıra ABD yönetimini hedef alan sert açıklamalar yaptı

İsrail Meclisi tarafından temmuz ayında çok az bir oy farkla kabul  edilen Yahudi Ulus Devlet Yasası ı kınayan Abbas, bu yasanın İsrail vatandaşı ve İsrailin nüfusunun yüzde 20sini oluşturan Filistinlilere karşı ayrımcılığı  yasallaştırdığını belirtti.

Yahudi Ulus Devlet Yasasının ırkçı bir yasa olduğunu  ve iki devletli çözüm olasılığını ortadan kaldırdığını belirten Abbas,  Uluslararası hukuka aykırı bu yasa tüm kırmızı çizgileri aşmıştır ve ırkçı bir  devlet kurulmasına neden olacaktır. dedi.

ABD ALDIĞI KARARLARLA İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜN ALTINI OYUYOR

Konuşmasının büyük bir bölümünü ABD yönetimine dönük eleştirilere  ayıran Abbas, ABD in barış girişimini sabırla beklediklerini ancak Washingtonun  süreçteki rolü ve taahhüdüyle tamamen çelişen kararlar ve eylemlere imza attığını  söyledi.
 
ABD yönetiminden Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıyan kararın  yanı sıra, Filistinlilerle yardımların kesilmesi ve yasa dışı Yahudi yerleşim  yerlerine yönelik kararlarını yeniden gözden geçirerek iptal etmesini isteyen  Abbas, Bu tür kararlar iki devletli çözümün altını oyuyor. diye konuştu.
 
Washington yönetiminin çok fazla İsrailden yana olduğunu belirten  Abbas, ABD in Filistin-İsrail meselesinde tek başına ara bulucu olmasını kabul  etmeyeceklerini dile getirdi.

BAŞKENTİ KUDÜS OLAN BAĞIMSIZ FİLİSTİN KURULMADAN BARIŞ GELMEZ

Kudüs satılık değildir. Filistin halkının hakları pazarlık konusu  yapılamaz. cümlelerini kuran Abbas, bölgeye barış gelmesinin yolunun başkenti  Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından geçtiğini, aksi  halde bölgeye barış gelmesinin mümkün olmadığını söyledi.
 
Filistin halkının çok fazla kurban verdiğini ifade eden ve Filistin  halkının barışa inanmaya devam edeceğini kaydeden Abbas, Müzakereye karşı  değiliz ve hiçbir zaman müzakere önerisini reddetmedik. Barış için elimizi  uzatmaya devam edeceğiz. şeklinde konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024