Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1296 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mart 2020 - 11:17

ABD : Bir askeri çözüm kabul etmiyoruz

Büyüt
Küçült
ABD : Bir askeri çözüm kabul
ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Suriye konusunda BM liderliğinde siyasi bir çözüm olmasını istiyoruz. Bir askeri çözüm kabul etmiyoruz" dedi.

CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı tarafından Dolmabahçe'de "Uluslararası Ä°dlib Konferansı" düzenlendi. Konferansa CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkan Yardımcısı ÇaÄŸatay Özdemir, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye Ulusal Koalisyonu BaÅŸkan Yardımcısı Dima Moussa, CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı Gülnur Aybet ve çok sayıda davetli katıldı.

"SURÄ°YE'DE 21. YY'NÄ°N EN BÜYÜK Ä°NSANÄ° KRÄ°ZÄ° YAÅžANIYOR"

Konferans kapsamında düzenlenen oturumda konuÅŸan ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, özellikle Ä°dlib'de yaÅŸayan yaklaşık 3 milyon sivilin zorlu ÅŸartlarına dikkat çekerek, "Gerçekten zorlu ÅŸartlarda yaşıyorlar. Bir yandan Esad rejiminin baskısına maruzlar. Rejim bir kez daha kendi vatandaÅŸlarının umurunda olmadığını gösteriyor. Acımasız saldırılar düzenliyor. Bu durum sadece ABD hükümetinin görüÅŸü deÄŸil, baÅŸka bağımsız komisyonların hazırladığı Suriye raporlarında da aynı durumu görüyoruz. Bu bölgeye insani yardım verilmesi gerekiyor. Burada 21'inci yüzyılın en büyük insani krizi yaÅŸanıyor" ifadelerini kullandı.

"Ä°DLÄ°B SURÄ°YE Ä°HTÄ°LAFININ MERKEZÄ° HALÄ°NE GELMÄ°ÅžTÄ°R"

Esad rejiminin sivillere yönelik saldırılarına deÄŸinen Jeffrey, "Kimyasal silah kullanıldığını daha önce gördük Suriye'de. Kimyasal silah kullanımı sadece BM kararlarının ve uluslararası anlaÅŸmaların ihlali deÄŸildir. Kitle imha silahları kullanmanın ötesine geçen bir durum söz konusudur. Esad rejiminin genel olarak attığı adımları bütünlüÄŸünün bir yansımasıdır. Rusya ve Ä°ran gibi Suriye destekçilerinin adımlarının Ä°dlib'de kritik bir noktaya geldiÄŸini görüyoruz. Ä°dlid artık Suriye ihtilafının merkezi haline gelmiÅŸtir" dedi.

"KESÄ°NLÄ°KLE KABUL ETMÄ°YORUZ"

Suriye’de yaÅŸanan süreci birçok ülkeyi etkilediÄŸini anlatan Jeffrey, ÅŸunları söyledi:

"Bu sürece dahil olan bir çok ülke var. Bu güçler arasında bir ihtilaf olması da söz konusu. Türkiye ve Rusya'nın idlib'de böyle bir ihtilaf yaÅŸama olasılığı çok yüksek. Bu yüzden uluslararası düzen açısından ciddi bir risk var. Riskin kaynağı kollektif güvenliÄŸine bir tehdit olabilir, BM ÅŸartına karşı bir tehdit olabilir, ya da doÄŸrudan bir askeri çatışma söz konusu olabilir. Böyle bir riskin yüksek olduÄŸuna inanıyoruz. Bu yüzden komÅŸu ülke olarak Türkiye'nin bazı sorumlulukları var. Suriye'nin bütün diÄŸer komÅŸularının benzer sorumlulukları var. ABD, Arap dünyası, AB ve NATO'nun sorumlulukları var. Biz bütün bu ülkelerin çözüme dahil olması gerektiÄŸine inanıyoruz. BM liderliÄŸinde siyasi bir çözüm olmasını istiyoruz. Bir askeri çözüm kabul etmiyoruz. Suriye devletinin Rusya ve Ä°ran ile birlikte yaptıklarının ne olduÄŸunu hepimiz biliyoruz. Her düzeyde çok hızlı olarak çalışmaları devam ettirmemiz gerekiyor. BaÅŸkan Trump ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın insani yardım konusunda ne yapılabileceÄŸi konusunda görüÅŸmesi de gündemde."

KAYNAK: Ä°HA



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024