Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2226 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Temmuz 2018 - 12:04

ABD de Rahip Tepkisi Ambarrgo Çağrısına Dönüştü

Büyüt
Küçült
ABD de Rahip Tepkisi Ambarrgo  Çağrısına
Donald Trumpın serbest bırakılması için çağrı yaptığı rahip Andrew Craig Brunsonun tutukluluğuna devam kararı verilmesi Amerikalıları çıldırttı. ABDli altı senatör, uluslararası finans kuruluşların Türkiyeye kredi vermesinin kısıtlanmasını öngören bir yasa taslağı hazırladı.

 

Altı ABDli senatör, Türk hükümeti ABD vatandaşlarının tutukluluk haline son verene kadar uluslararası finans kuruluşların Türkiyeye kredi vermesinin kısıtlanmasını öngören bir yasa taslağı hazırladı.

Senatörlerin attığı bu adım Çarşamba günü İzmirde yargılanan ABDli rahip Andrew Brunsonın tutukluluğuna devam kararını izliyor.

Senato dış ilişkiler komitesinin yaptığı açıklamaya göre bazıları Cumhuriyetçi, bazıları da Demokrat Partiden olan senatörlerin hazırladıkları yasa taslağı Türkiye Uluslararası Finansal Kurumlar Yasası adını taşıyor.

TÜRKİYEYE KREDİ VERİLMESİNE KARŞI ÇIKIN

Taslak ile Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ın (EBRD) yönetiminde bulunan Amerikalılara, bundan böyle insani amaçlı olanlar hariç olmak üzere Türkiyeye kredi verilmesine karşı çıkmaları talimatı veriliyor.

SERBEST KALANA KADAR DEVAM

Yasa taslağının metninde, bu kısıtlamanın Türkiye in (çift uyruklu kişiler ve Türkiyedeki ABD misyonlarında çalışanlar da dahil olmak üzere) Amerikan vatandaşlarının keyfi olarak tutuklanmasına veya hareket özgürlüğünden mahrum bırakılmasına son verene kadar devam etmesi isteniyor.

ABDLİ RAHİP 35 YIL HAPİS CEZASIYLA YARGILANIYOR

İzmirde 20 yılı aşkın bir süredir yaşayan Brunson, 2016 yılındaki Aralık 2016dan bu yana tutuklu olarak yargılanıyor. Hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde Brunson 35 yıla kadar hapis cezası alabilir. Mahkeme Brunson davasının bir sonraki duruşmasını 12 Ekime erteledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024