Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2046 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Eylül 2018 - 20:42

ABD den Suriyede Yeni ÜS

Büyüt
Küçült
ABD den Suriyede Yeni
DGS Yetkil,isi:ABD in yeni askeri üssünü doğruladı: Bölgede uzun vadeli plan yapıyorlar

ABD, Suriyede askeri varlığını artırarak Deyr ez-Zor bölgesinde yeni bir askeri üs inşa ediyor. Sputnike konuşan, DSG in siyasi kanadı Demokratik Suriye Meclisi (DSM) yöneticisi Gelo İsa, ABD in Suriyede yeni askeri üsler kurarak askeri varlığını artırdığını söyledi. ABD in Suriyede hali hazırda 25 askeri üssü ve 5 bin askeri bulunuyor.

Türkiye in PKK ın Suriye kolu olarak gördüğü ve YPG in başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkililerinden edinilen bilgilere göre ABD, IŞİD ile mücadeleyi gerekçe göstererek Suriyede bir askeri üs daha kuruyor.     ABD, Irak sınırında yer alan enerji zengini Deyr ez-Zor kentinin doğusunda DSG kontrolünde bulunan bir alanda devam eden askeri üs inşasını tamamladı. Tamamlanan üs, Deyr ez-Zorun güneydoğusundaki Saban petrol ve gaz sahasının güneyinde, Yeşilköy olarak anılan ve villa tipi yapılardan oluşan yerleşimin kuzeybatısındaki arazide bulunuyor.     ABD, SURİYEDE UZUN SÜRELİ KALACAK     DSG in siyasi kanadı Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yöneticisi Gelo İsa, konuyla ilgili Sputnike konuştu. ABD in Suriye in kuzeyinde yeni bir askeri üs kurduğunu doğrulayan İsa, şöyle konuştu: ABD, Suriyede askeri varlığını artırıyor. Yeni üsler kuruyor ve üslerini genişletiyor, bu doğrudur. Bu şu anlama geliyor; ABD, Suriyede daha uzun kalacak. Sadece ABD değil, Rusya da Suriyedeki askeri varlığını artırıyor. ABD ve Rusya, Suriyede uzun süreli kalacak ve bu ülkeler bölge ülkelerinin Suriyeden çıkmasını isteyecek. ABD, Rusya ve Suriyeye Siz Suriye sorununu çözemezsiniz, ben buradayım mesajını vermek istiyor. ABD bölgede uzun vadeli planlar yapıyor.     Geçen ay Suriye in Kuzeyinde DSG in elindeki yerlerde daha önce kurmuş olduğu askeri üslerini genişleten ABD, Şeddadi bölgesinde inşa ettiği üssü ise askeri havaalanına dönüştürmüştü.     DAHA ÖNCE BİRÇOK YERDE ASKERİ ÜS KURMUŞTU     DSG in kontrolü altında bulunan bölgelerde 25 askeri üssü ve 5 bin askeri olan ABD, IŞİD ile mücadeleyi gerekçe göstererek, Suriye in kuzeyinde daha önce PYD in elindeki Derik, Tabka, Rimelan, Hol, Şeddadi, Kobani, Eyn İssa, Menbiç, Rakka, Deyr ez Zor, Haseke ve Tel Abyadda askeri üsler kurmuştu.     ABD, 2 sene önce ise Kobane in güneyinde Ğerebışk köyü yakınlarında büyük bir askeri hava üssü kurmuştu.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024