Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1041 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Ocak 2020 - 20:34

ABD, denizaltılarına nükleer başlıklar yerleştirdi ...

Büyüt
Küçült
ABD, denizaltılarına nükleer başlıklar yerleştirdi
ABD’nin, denizaltılar için geliştirilen Trident füzelerini yeni düşük güçteki nükleer başlıklarla donatmaya başladığı duyuruldu.

Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu (FAS) uzmanlarının verdiği bilgiye göre ABD ordusu, denizaltılarında kullanılan Trident nükleer füzelerini yeni küçük güçteki başlıklarla donatıyor. Böyle füzelerle donatılan USS Tennessee denizaltısının Georgia Eyaleti\\\'ndeki deniz üssünden çıkarak Atlantik Okyanusu\\\'nda devriye görevine başladığı ifade edildi.\r\n\r\nFAS\\\'ın değerlendirmesine göre USS Tennessee denizaltısındaki 20 füzeden bir-ikisi, her biri 5 kiloton gücünde yeni W76-2 başlığını taşıyor. Her bir füze birkaç başlık taşıyabiliyor. Denizaltıdaki diğer başlıkların standart 90 ve 455 kilotonluk olduğu, bir füzenin bu türden en fazla 8 başlık taşıyabildiği bildirildi.\r\n\r\n\\\"ABD\\\'NİN ELİNDE BİNE YAKIN DÜŞÜK GÜÇTE NÜKLEER BAŞLIK VAR\\\"\r\n\r\nKurdistan 24 internet sitesinden aktarılan habere göre ABD ordusunun, Moskova\\\'nın ABD başlıklarının gücüne göre nükleer saldırı kararını alabileceği konseptinin kanıtlanmamış olduğunu belirten FAS uzmanları, yaptıkları hesaplamalara göre, halihazırda ABD\\\'nin elinde bine yakın düşük güçteki nükleer başlık buluyor.\r\n\r\n\\\"YENİ BİR ŞEY YOK\\\"\r\n\r\nFAS\\\'ın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:\r\n\r\n\\\"Tüm bunlar, soğuk savaş dönemindeki eski savaş yöntemlerini hatırlatıyor. Geçmişte, her bir taktik nükleer silah şu argümanlarla haklı gösterilirdi: Daha düşük güçteki başlıklar ve yıldırım hızında kullanım, caydırıcılık için lazım. Şimdi yeni düşük güçteki W76-2, taraftarlarının sözlerine göre, ABD\\\'ye caydırıcı faktör olarak daha iyi ve daha etkili silah sunuyor. Burada yeni bir şey yok.”\r\n\r\nABD Başkanı Donald Trump yönetimi, 2018 başında yeni başlık geliştirildiğini duyurmuştu.\r\n\r\n



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024