Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2431 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mart 2015 - 13:19

ABDden çözüm süreci açıklaması

Büyüt
Küçült
ABDden çözüm süreci

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, başkent Washingtonda düzenlediği basın toplantısında, PKKnın silah bırakmak için üzerinde uzlaşılan 10 maddenin uygulanması durumunda olağanüstü kongre düzenleme çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Harf, konu ile ilgili olarak kendisine yöneltilen Hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan, PKKya silah bırakma çağrısında bulundu. Bu konudaki değerlendirmeleri gördünüz mü sorusuna verdiği yanıtta, Biz bu çatışmaların sona erdirilmesi için barışçıl çözümü destekleyen tüm adımları memnuniyetle karşılıyoruz.

Hükümet ve öteki tarafların kalıcı barış sağlamak yönündeki tüm çabalarını takdirle karşılıyoruz. Daha çok ayrıntılar ve henüz bilmediğimiz, gün yüzüne çıkacak ayrıntılar olduğunu düşünüyorum, ancak biz kesinlikle izliyor olacağız diye konuştu.

Harf, ABD, Öcalanı nasıl görüyor? Bu girişimi sağlayacak gücü ve etkinliği var mı sorusuna ise Bu konuda size bir değerlendirme yapmayacağım yanıtı verdi.

Harf, Türk yetkililerin terör örgütü IŞİDin denetiminde bulunan Irakın Musul kentinin geri alınması için Irak güçlerine yardımcı olmak istediklerine ilişkin soruya verdiği yanıtta da, Açıklamaları görmedim. Elbette Irak güçleri ile, onları eğitmek için, donanımlarını iyileştirmek için çalışıyoruz. Musul operasyonu, operasyon için anlamlı olduğunda Iraklıların zamanlamasında olacak dedi.

Harf, Türkiyeden gelecek bir yardıma kapınız açık mı sorusunu da Bu konudaki açıklamaları görmedim. Görmediğim açıklamalar konusunda da değerlendirme yapmayacağım diye yanıtladı.

Nafiz ALBAYRAK / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024