Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2056 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Aralık 2018 - 14:20

ABDden Fıratın Doğusu cevabı

Büyüt
Küçült
ABDden Fıratın Doğusu
ABD Savunma Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğanın Fıratın Doğusu ile ilgili operasyon açıklamalarına cevap geldi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı, Suriye in kuzeydoğusunda özellikle de ABD askerlerinin bulunduğu veya yakınlarında olduğu bölgelere yönelik herhangi bir tarafça atılacak tek taraflı bir adımın kaygı verici olacağını ve bu tür adımların kabul edilemez olarak değerlendirileceğini açıkladı.

KAYGI VERİCİ...

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Fıratın doğusuna yönelik operasyonla ilgili dün yaptığı açıklamaya ilişkin sorulara verdiği yanıtta, bölgedeki güvenlik kaygılarına yönelik tek çözümün ABD ile Türkiye arasındaki koordinasyon ve karşılıklı dayanışma olduğunu ifade etti.

Robertson, iki ülke arasındaki koordinasyon, iş birliği ve dayanışma için Türkiye ile yakın çalışmaya ve Suriye Üst Düzey Çalışma Grubunun çalışmalarına bağlı olduklarını kaydetti.

Sınır bölgelerinde güvenliğin diyalogla sürdürülebilir olduğunu belirten Robertson, Koordinasyonsuz askeri operasyonlar ortak menfaatlerin altını oyacaktır. ifadelerini kullandı.

Robertson ayrıca şunları kaydetti: Suriye in kuzeydoğusunda özellikle de ABD askerlerinin bulunduğu veya yakınlarında olduğu bölgelere yönelik herhangi bir tarafça atılacak tek taraflı bir adım büyük bir kaygıdır ve bu tür adımları kabul edilemez addederiz.

Türkiye in onlarca yıldır önemli bir NATO müttefiki ve IŞİD ile mücadelede küresel koalisyonun kilit bir ortağı olduğuna dikkat çeken sözcü, Birbirimizin güvenliğinden sorumluyuz ve Türkiye in sınır güvenliğine tamamen bağlıyız. ifadelerine yer verdi.

Robertson, IŞİD ile mücadelenin devam ettiğine dikkat çekerek Koalisyon kuvvetleri şu anda Orta Fırat Vadisinde IŞİDe karşı çatışmanın ortasında olan Suriye Demokratik Güçleri ile yakından çalışıyor. dedi.

Sözcü, Bu kritik aşamada IŞİDin o bölgede nefes almasına izin veremeyiz ve vermeyeceğiz. Yoksa koalisyon ortaklarımızla elde ettiğimiz kazanımlarımızı tehlikeye atacağız ve IŞİDin tekrar ortaya çıkma riskine izin vermiş olacağız. değerlendirmesinde bulundu. (EURONEWS)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024