Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2592 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ağustos 2018 - 11:32

Akdenizde sular ısınıyor! Donanma yığınağı

Büyüt
Küçült
Akdenizde sular ısınıyor! Donanma
Rusya, Suriye’deki iç savaşa müdahale ettiği Eylül 2015 tarihinden beri en büyük savaş gemisi filosunu Akdeniz’e indirdi. ABD donanmasının da Doğu Akdeniz’deki yoğunluğunu arttırdığı iddia edildi.

 

Rusya merkezli İzvestiya gazetesine konuşan Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Rusyanın Akdenizde şu anda 9 savaş gemisiyle 2 denizaltına sahip olduğunu söyledi. Bakanlık yetkilileri, Rusyanın ilerleyen günlerde Akdenize daha fazla gemi göndermeyi planladığını ifade ederken “Kalibar” füzeleriyle donatılmış 3 savaş gemisinin Şam rejiminin operasyon başlatması beklenen İdlib harekatına destek vereceği iddia edildi. İzvestiyadaki habere göre vurucu güç olarak tanımlanan Rus filosunda kruvazör Marşal Ustinov, büyük mayın gemisi Severomorsk, firkateyn Admiral Grigoreviç, devriye gemisi Pıtliviy, Admiral Essen ve Admiral Makarov, güdümlü füze gemisi Grad Sviyajsk, Veliki Ustyug ve Vişniy Voloçok da bulunuyor. Bölgedeki savaş gemilerine ayrıca iki denizaltı “Velikiy Novgorod” ile “Kolpino” destek veriyor. Haberde ayrıca önümüzdeki günlerde 3 savaş gemisinin daha Akdenize inerek Suriye kıyılarındaki savaş gemisi sayısının 12yi bulacağı belirtildi.

NEDENİ ‘İDLİB

İzvestiyaya konuşan Rusya Savunma Bakanlığındaki yetkili, Rus donanmasının bölgedeki etkinliği artırmasının asıl nedeninin İdlib harekâtı olduğunu iddia etti. Söz konusu donanma gücünün bir yandan Suriyeyi denizden koruyacağı, bir yandan da Şam rejiminin ‘gün saydığını söylediği İdlib harekatına “Kalibar” füzeleriyle destek vereceği öne sürüldü. Rus Deniz Kuvvetleri, Suriyede Deraa operasyonları sırasında da Akdeniz sularına birçok savaş gemisi göndermişti. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sözcüsü İgor Konaşenkov, önceki gün Akdenizdeki ABD gemilerinin Suriyeyi her an vurabileceğini söylemişti. Konaşenkov, güdümlü füzeye sahip USS Ross destroyerinin 25 Ağustosta Akdenize vardığını, Akdenizdeki ABD gemilerinin Tomahawk füzeleri taşıdığını açıklamıştı. ABD, geçen nisan ayında Tomahawk füzeleriyle Esad rejimine ait hedefleri vurmuştu.

ESAD YIĞINAK YAPIYOR

Öte yandan, Beşar Esad rejiminin İdlibin güneyine yoğun askeri yığınak yaptığı gözleniyor. 2011de başlayan iç savaşta kritik bölgelerde görev alan Kaplan Birlikleri ve Dördüncü Tank Tugayının da İdlib sınırına gönderildiği biliniyor. Suriyede Rusya Uzlaşma Merkezinden bir heyet, İdlibdeki bazı silahlı grupların liderleriyle görüştü. Şoygu, Rusya Uzlaşma Merkezi yetkilileri ile birlikte Suriyenin İdlib kentindeki silahlı grupların liderleriyle barışçıl bir çözüm bulmak için bir araya geldiklerini açıkladı. Rus bakan, görüşmelerin çok zorlu olduğunu ve ileri görüşmelerde aşiret liderleri ve bölgenin ileri gelenleriyle görüşeceklerini açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusyanın Suriyede yeniden yapılandırma çalışmalarının ardından, en az 1 milyon mültecinin  ülkelerine geri döndüğü belirtildi.

NATODAN DOĞRULAMA

İSRAİL basınından Haaretze konuşan NATO Sözcüsü Oana Lungescu, “Rus Donanması, modern kruz füzeleriyle donatılmış birkaç gemi de dahil olmak üzere önemli deniz kuvvetlerini Akdenize sevk etti. Akdenize sınırı olan birçok NATO müttefiki ve bizim donanmalarımız bölgede devamlı çalışıyor. Böylece, Rusyanınki de dahil bölgedeki donanma hareketliliğini izliyoruz” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024