Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1926 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Kasım 2018 - 16:17

Almanya Brexit anlaşmasını onaylayacak

Büyüt
Küçült
Almanya Brexit anlaşmasını
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman hükümetinin İngiltere in Avrupa Birliği den (AB) çıkışını düzenleyen ayrılma anlaşmasını (Brexit) onaylayacağını belirtti.

Merkel, Federal Mecliste bütçe görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada, İngiltere in ABden ayrılacağına üzüldüklerini ancak bu konuda İngiltere in kararına saygı duyduklarını ifade etti.

Brexit anlaşmasının pazar günü imzalanmasının beklendiğine işaret eden Merkel, Alman hükümeti olarak anlaşmayı onaylayacağız. dedi.

Anlaşmaya ilişkin İspanya ın çekinceleri olduğuna dikkati çeken Merkel, Bu konuyu nasıl çözeceğimizi söyleyemeyeceğim. Pazar gününe kadar çözüm bulunmasını ümit ediyorum. dedi.

Kuzey İrlanda ile İrlanda arasındaki sınır sorununun da zor bir konu olduğunu ifade eden Merkel, İngiltere in gümrük birliğini tek taraflı sonlandıramayacağını, İngiltere in gümrük birliğinden çıkış tarihini AB ile belirlemesi gerektiğini vurguladı.

Merkel, İngiltere ile gelecekte de iyi ilişkilere sahip olmayı istediklerini belirterek bu ülke ile uluslararası alanda dost ve partner kalmak için çaba harcayacağının altını çizdi.

KÜRESEL GÖÇ SÖZLEŞMESİ DOĞRU BİR GİRİŞİM

Birleşmiş Milletlerin (BM) Küresel Göç Sözleşmesi i de savunan Merkel, bu sözleşmenin küresel sorunu uluslararası düzeyde ve birlikte çözmek için doğru bir girişim olduğunu söyledi.

Dünyada 1 milyardan fazla çocuğun etkilendiği 222 silahlı çatışmanın sürdüğüne işaret eden Merkel, bu bağlamda göç krizinin uluslararası alanda çözülmesi gerektiğini, bir ülkenin bunu tek başına başaramayacağını belirtti.

Merkel, bu bağlamda Fasın Marakeş kentinde 10-11 Aralık a düzenlenecek konferansta BM üyesi ülkelerin onayına sunulacak anlaşmanın çok önemli olduğunu dile getirdi.

Almanyada gelecek yıllarda dijital dönüşümün en önemli meydan okumalardan birisi olacağını ifade eden Merkel, dijitalleşmenin her alanda insanların hayatı değiştireceğini söyledi.

Ülkesinin bu alanda küresel yarışta olduğunu vurgulayan Merkel, Dijital dönüşümde teknik değil, insanın merkezde yer alması lazım. değerlendirmesinde bulundu.

Merkel, Almanyada dijital alandaki altyapının yeterli olmadığını belirterek hızlı internet ve yapay zeka konularında daha fazla yatırım yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024