Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2828 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mart 2015 - 07:25

Almanyada erkekler kadınlardan!..

Büyüt
Küçült
Almanyada erkekler

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Kurumunun yaptırdığı araştırmada erkeklerin iş yerlerinde kadınlardan çok cinsel tacize uğradıkları ortaya çıktı. Cinsel taciz yapanların çoğunluğunu ise yine erkekler teşkil etti. Araştırmada, 1002 kadın ve erkekle Kasım 2014 sonu ve Ocak 2015 başında yapılan araştırmada, erkeklerin yüzde 56sı ve kadınlarında yüzde 49u iş yerinde cinsel tacize uğradıklarını söyledi.

TACİZ ŞEKİLLERİ


İş yerinde cinsel tacizin çok değişik şekilleri olduğunu belirten uzmanlar, en sık görülen taciz şeklinin iki anlamlı yorumlar ve seks içerikli müstehcen fıkralar anlatılması olduğunu vurguladılar. Kadınların yüzde 39u ve erkeklerin yüzde 47si bu tür tacizlere uğradıklarını belirttiler. Araştırmada taciz şekillerinden pornografik materyali bakmaya zorlanan kadınların oranı yüzde 2 iken, erkeklerde bu oran yüzde yediye çıkıyor. İş yerinde ahlak dışı soyunmayı yaşayan erkek ve kadınların oranı yüzde 3 ile aynı oranda olduğu saptandı. İstemediği halde, iş arkadaşlarından ahlak dışı elektronik posta, mesaj, fotoğraf veya video almak zorunda kalan kadınların oranı yüzde 3 iken bu oran erkeklerde yüzde 12ye kadar çıkıyor.

HER ÇALIŞAN BEŞ KADINDAN BİRİNE ELLE TACİZ

İstemediği halde kucaklanılan ve öpülmeye çalışılan kadınların oranı yüzde 13 iken, erkeklerin yüzde 10u aynı tacize mağdur kaldıklarını açıkladılar. İstenmedik dokunulmalar yaşayan erkeklerin oranı yüzde 12 iken bu oran kadınlarda yüzde 19 olarak belirlendi. Bu oran her çalışan beş kadından birine elle taciz olarak göze çarpıyor. Seks içerikli anlamlı konuşmalara mağdur kalan erkeklerin oranı yüzde otuzlara çıkarken, kadınların yüzde 22si bu konuda mağdur oldu.

Ahmet İNCEL / MÜNİH (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024