Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2226 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Ekim 2018 - 11:25

Arabistandan ABDye 100 milyon dolarlık yardım

Büyüt
Küçült
Arabistandan ABDye 100 milyon dolarlık
Amerikanın saygın gazetelerinden New York Times, ABD Başkanı Trumpın talimatıyla kayıp gazeteci Kaşıkçının durumunu görüşmek üzere Suudi Arabistana giden ABD Dışişleri Bakanı Pompeonun, Riyada ayak bastığı saatlerde Suudi hesaplardan ABD hesaplarına 100 milyon dolarlık para nakli yapıldığını ortaya çıkardı.

2 Ekimde evlilik işlemleri için Suudi Arabistanın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçının durumunu görüşmek üzere ABD Başkanı Donald Trumpın talimatıyla Suudi Arabistana giden Mike Pompeonun, Riyada indiği gün Suudi Arabistanın ABDye 100 milyon dolar transfer ettiği belirtildi.

SURİYEDE İSTİKRARI SAĞLAMAK İÇİN

Amerikada yayın yapan New York Times gazetesi gündemi sarsacak önemli bir haberle okuyucularının karşısına çıktı. Gazete, Pompeonun Riyadta bulunduğu gün Suudi Arabistanın, Suriyede istikrara katkı sağlamak için ABDye 100 milyon dolarlık bir transfer gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

Suudi Arabistandan sürpriz hamle!

AMERİKADA TARTIŞMA ÇIKARDI

17 Ağustos tarihinde de Suudi Arabistan yine Suriyenin kuzeydoğusu aynı zamanda terör örgütü PKK/YPGnin işgali altında bulanan Rakka kentinin restorasyonu ve istikrarının sağlanması amacıyla 100 milyon dolarlık yardım yapmıştı.

Bu ikinci dalga yardımın zamanlaması ise ABDde tepkiyle karşılandı. Gazeteye konuşan üst düzey Amerikalı bir yetkili, paranın geldiğini doğrulayarak bu zamanlama tesadüf değil ifadesiyle tepki gösterdi.

POMPEO DÜN RİYADTAYDI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün Kaşıkıçının akıbetini öğrenmek için Suudi Arabistana gitmişti. Pompeo ilk önce Suudi Arabistan Kralı Selman daha sonra ise Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir görüşme gerçekleştirmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024