Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1961 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2019 - 11:10

Azerbaycan basını: ABD’nin İran'dan sonra belirlediği düşman Türkiye

Büyüt
Küçült
Azerbaycan basını: ABD’nin İrandan sonra belirlediği düşman
Azerbaycan Haber Ajansı Haqqin, ABD’nin İran’ın ardından ikinci düşman olarak Türkiye’yi seçeceğini yazdı.

Zaur Rasulzade'nin imzasını taşıyan makalede, Washington'un Türkiye'yi ABD ile ticarette vergi avantajı sağlayan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GSP) kapsamındaki ülkelerin listesinden çıkaracağını daha geçen martta duyurduğunu, fakat buna rağmen beklemede kaldığı, ancak Ankara'nın hiçbir şekilde Rus S-400 füze savunma sistemlerini satın almaktan vazgeçmediğinden emin olunca kararı uygulamaya koyduğu kaydedildi.

Yazıya göre Beyaz Saray, bu kararına gerekçe olarak Türkiye'nin artık 'ekonomik açıdan gelişmiş olması'nı gösterirken Türk yetkililer konuyla ilgili farklı değerlendirmelerde bulunuyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a göre ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi GSP kapsamındaki ülkelerin listesinden çıkarma kararı, Türkiye ekonomisine 63 milyon dolarlık ek vergi yükü getirecek.

Ancak bazı güçlerin Türkiye'nin vergi avantajlarından yoksun kalmasından çok memnun oldukları belirtilen yazıda, ABD'deki Ermeni ve Rum çevrelerinin Beyaz Saray'ın kararını takdir ettikleri ve Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin bu konuyu Facebook sayfasına taşıdığı ifade edildi.

Yazar, şöyle devam etti:

"Türkiye ve dışındaki herkes, vergi avantajlarını kaldırma nedeninin ülke ekonomisinin başarılı gidişatının olmadığını ve bunun sadece bir bahane olarak kullanıldığını anlıyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024