Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1946 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2019 - 16:36

Beyaz Saraydan Muafiyet Açıklaması

Büyüt
Küçült
Beyaz Saraydan Muafiyet
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA İstanbul Valiliği, Kağıthane'de çöken binanın çevresindeki 10 binanın tahliye edildiğini açıkladı, İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde: Kağıthane İlçemiz Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak 22 numaralı adreste bulunan bina, bitişik parseldeki istinat duvarının çökmesi nedeniyle bugün saat 14.15'te yıkılmıştır. Sabah saatlerinde bina sakinleri tahliye edilmiş ve çevre emniyeti sağlanmış olup, olayda yaralı veya can kaybımız yoktur. Yıkılan bina çevresinde ve risk altındaki 10 binanın sakinleri tahliye edilmiş, ilgili kurumlarımızca olay yerinde gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a uygulanan yaptırımlar neticesinde Türkiye dahil toplam 8 ülkeye (Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Tayvan, İtalya ve Yunanistan) uygulanan muafiyetin uzatılmayacağını açıkladı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Bu ülkelere tanınan muafiyet mayıs ayından sonra bir daha uzatılmayacak. Ana amacımız İran'ın bir numaralı gelir kaynağı olan petrol ihracatını sıfıra indirmektir. Washington ve müttefikleri İran'a yönelik ekonomik baskıyı en yüksek seviyede tutmaya devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) üretimi artırarak farkı kapatacağı vurgulandı.

Muafiyetin süresi 2 Mayıs'ta doluyordu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada "İran rejimine yönelik en üst düzey baskı, en üst düzey baskı anlamına geliyor. Bu yüzdendir ki ABD artık İran petrolünü ihraç eden ülkelere muafiyet vermeyecek. Global petrol piyasasının stokları gayet iyi. Eminiz ki İran ham petrolünden uzak kalındıkça da durum böyle kalmaya devam edecek" açıklamasını yaptı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024