Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2936 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Eylül 2019 - 19:24

Bush 11 Eylül saldırısını önceden biliyor muydu?

Büyüt
Küçült
Bush 11 Eylül saldırısını önceden biliyor
Eski üst düzey CIA analisti George Beebee, 2001 yılındaki 11 Eylül saldırıları öncesi, Rusya lideri Vladimir Putin'in Bush'u arayıp uyardığını öne sürdü.

George W. Bush'un son dönem Merkezî İstihbarat Teşkilatı (CIA) analisti George Beebee tarafından yazılan ''Rusya Tuzağı: Rusya'yla Gölgeler Ardında Süren Savaşımız Nükleer Bir Yıkıma Nasıl Dönüşür'' kitabında çok konuşulacak çarpıcı iddialara yer verdi.

Beebee kaleme aldığı kitapta, tarihe 11 Eylül Saldırısı olarak tarihe geçen ve 2753 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya da yer verdi. Beebee kitabında, Putin'in 11 Eylül Saldırısı'ndan 2 gün önce Bush'u arayarak ''Afganistan'da uzun süre hazırlıkları yapılan yeni bir terör saldırısı tespit ettik'' dediğini ileri sürdü.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Moskova'dan gelen bir uyarı olduğu konusu uzun yıllardır konuşuluyor. Ancak bu iddialar 'istihbaratlar arası bilgi alış verişi' bağlamındaydı. Ancak Beebee'nin kitabında, istihbarat teşkilatları arasında bilgi alış verişinde bulunulmadığı, Bush'un şahsen Putin tarafından kişisel olarak uyarıldığını ileri sürülüyor.

Washington'un 11 Eylül 2001'de saldırı ile ilgili Rusya'nın yanı sıra, ABD'nin İngiliz casusları tarafından uyarıldığı, olası saldırı tehlikesinin CIA ve FBI tarafından sürekli olarak vurgulandığı öne sürülüyor.

Tüm bu iddiaların ışığında Beyaz Ev'in bu uyarılara kulak verip, vatandaşlarını korumak için elinden geleni yapıp yapmadığı tartışma konusu olarak konuşulmaya devam ediyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024