Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2486 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Nisan 2019 - 19:14

Conservative: Yemen'deki savaş yasa dışı ve ahlaksız

Büyüt
Küçült
Conservative: Yemendeki savaş yasa dışı ve
The American Conservative dergisi yazarı Daniel Larison tarafından kaleme alınan, “Yemen’de yasadışı ve ahlaksız” savaş başlığı ile ilgili makalede, Başkan Trump’ın Yemen tasarısını veto etmesini anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdü.

ANIEL LARISON/The American Conservative

The American Conservative dergisi yazarı Daniel Larison tarafından kaleme alınan, “Yemen'de yasadışı ve ahlaksız” savaş başlığı ile ilgili makalede, Başkan Trump'ın Yemen tasarısını veto etmesini anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdü.

The Wall Street Journal gazetesi, Trump'ın utanç verici ‘Yemen vetosu'nu tahmin edilebileceği gibi savunuyor :
ABD'nin, Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan'a verdiği desteği kesmesini öngören yasa tasarısını veto etmesi, ait olduğu Beyaz Saray'da dış politika sorumluluğunu taşıyor.

‘SAVAŞLA İLGİLİ KARARI 
KONGRE VERİR'

The Wall Street Journal gazetesinin konuyla ilgili çerçevesi her zaman olduğu gibi yanıltıcıdır. Mesele, başkanın dış politika yapmaktan sorumlu olması gerekip gerekmediği değil, yürütmenin Kongre onayı olmadan ABD'yi bir dış savaşa dahil etmesine izin verilip verilmeyeceğidir.

Anayasa, bu kararın sorumluluğunu açıkça Kongreye atar. Başkanın ABD'yi kendi başına dış savaşlara dahil etmesine izin verilmiyor. Kongre, savaş konularındaki rolünü yeniden ortaya koydu ve kararlılıkla, yürütmenin bunu yapmasına izin verilmediğini ve derhal durması gerektiğini söyledi. Başka türlü güvenilir bir savaş yanlısı olan David French bile, ABD'nin Yemen'de savaşa katılmasının anayasaya aykırı olduğuna dair hiçbir soru olmadığını kabul etti.

Şimdi resmileşti: Yurtdışındaki askeri karışıklıkları azaltmak için görev yapmak üzere görev yapan başkan, ABD kuvvetlerini Anayasa'nın sade diline doğrudan meydan okuyan bir dış savaşa dahil ediyor.

‘YEMEN'DEKİ SAVAŞA VERİLEN
DESTEK ANAYASA'YA AYKIRI'

Söz konusu dış savaş da ahlaki açıdan savunulabilir ve kendi şartlarında bir başarısızlık olarak ortaya çıkıyor, ancak gerçek şu ki, eğer bunlar doğru olmasaydı ABD'nin savaşta yer almasının hala yasadışı olacağı yönünde. ABD, bize hiçbir şey yapmayan ve bize tehdit oluşturmayan bir ülkeye karşı saldırganlık savaşını desteklemek için savaş suçlarını ve insanlığa karşı suçları mümkün kılıyor. Bunların hepsi, Yemen'deki savaşa verilen desteğin yasallığından bağımsız olarak sonlandırılmasının çok iyi nedenleridir, ancak bu destek de Anayasaya aykırıdır. 
The Wall Street Journal editörlerinin, Anayasa'nın açık anlamını altüst etmek için bariz teşebbüslerinde Kurucuların bilgeliğini çağırmaları olağanüstü bir safhadır, ama bu beklenen bir şey. 
Başkanın istediği gibi savaşlara başlama veya katılma yetkisi yok ve Kongre izninin yokluğunda ABD'yi dış savaşa dahil ettiğinde yasadışı davranıyor. ABD'nin Yemen savaşına katılımı yasadışı ve anayasaya aykırıdır ve bir şekilde veya başka bir Kongre ile halk bunu sona erdirir.

Timeturk.com

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024