Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2446 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ağustos 2018 - 11:29

Esed rejimi Türkmen dağı saldırı başlattı!

Büyüt
Küçült
Esed rejimi Türkmen dağı saldırı
Suriyede, ülkenin kuzeybatısındaki Lazkiye iline bağlı Türkmendağı ın tamamını ele geçirmek isteyen Beşar Esad rejimi ve destekçileri, bölgeye yönelik yoğun saldırılar başlattı.

Esad rejimi ve destekçileri ülkenin güneyindeki Dera ve Kuneytra illerinde hakimiyeti sağladıktan sonra Lazkiyeli Türkmenlerin yaşadığı Türkmendağı bölgesinin hakimiyetini tümüyle sağlamak için harekete geçti.

Türkmendağı bölgesinde Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki iki hatta piyade ve topçu saldırıları düzenleyen rejiminin bölgeye askeri yığınağı sürüyor.

İdlibdeki AA muhabirinin bildirdiğine göre, rejim güçlerinin topçu birlikleri gerginliği azaltma bölgesi sınırları içindeki Türkmendağı ı ele geçirmek için dün gece muhaliflerin cephe hattına yoğun saldırılar gerçekleştirdi.

Esd rejimi ve destekçisi İranın komutasındaki yabancı terörist gruplar ile başını terörist Mihraç Uralın çektiği THKP-Acilciler grubu bir aydır cephe hattında keşif devriyesi, askeri yığınak ve yer tespiti amaçlı top atışları düzenliyordu.

Muhalif kaynaklara göre, Türkmendağı ın doğusunda İdlib iline uzanan hattaki Ubin ve Naciye bölgelerine saldırı düzenleyen rejim ve destekçileri, ilk etapta bu hattı keserek Türkmendağı ı kuşatmayı planlıyor.

İdlib-Lazkiye geçiş güzergahında bulunduğu için önem taşıyan Türkmendağı ın düşmesi halinde, Lazkiye in tümü rejimin kontrolüne girecek.

Öte yandan, rejim güçleri dün Türkmenağı ın doğusunda İdlib iline bağlı Zuayniyye ve Tuffahiyye köyleri ile Bidama beldesine kara ve hava saldırıları düzenledi.

TÜRKMENDAĞINDAKİ SON DURUM

Rejim, 2015in son aylarında Rusya ın hava desteğiyle Türkmendağı ın yüzde 85ini ele geçirmişti. Bölgede yaşayan 20 bin civarında Türkmen ve Arap, Türkiyeye göç etmek zorunda kalmıştı.

Türkmendağı da muhaliflerin elinde Çümeren, Kelez, İsapınarı, Sallur, Yamadı, Karamanlı köyleri ile Zeytincik, Ciptoroz, Kalaba çiftlikleri bulunuyor.

Lazkiye ilinin kuzeyindeki Türkmendağı, Astana süreci garantörleri Türkiye, İran ve Rusya ın Mayıs 2017de oluşturduğu İdlib ve komşu illerde çatışmaların yoğun olduğu alanları kapsayan gerginliği azaltma bölgesi içinde yer alıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024