Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2411 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Kasım 2018 - 15:48

Filistinli kadın esirler ağır baskı ve zulüm altında

Büyüt
Küçült
Filistinli kadın esirler ağır baskı ve zulüm
Mehcetu’l-Kudüs Müessesesi bugün (21 Kasım Çarşamba) yaptığı açıklamada, Damon Cezaevindeki Filistinli kadın esirlerin cezaevi idaresiyle, gardiyanların baskıları ve zulümleri nedeniyle büyük bir sıkıntı çektiklerini belirtti.

Filistinli kadın esirlerin dışarıya gönderdikleri ve Mehcetul-Kudüs Müessesesine de ulaşan mektupta esirler, gardiyanlarla cezaevi idaresinin kendilerine karşı tutumlarının çok kötü olduğunu, ziyaret esnasında işgalci görevlilerin esir ailelerine kötü söz söylemeleri, sıkıntı yaratmaları, bağırıp çağırmaları, saygısızlık etmeleri nedeniyle içerideki durumun patlama noktasına geldiğini ifade ettiler.

Esirler mektuplarında Şaron Cezaevinden Damon Cezaevine nakledilen esirlerin cezaevi idaresine kitap, resim, yazılı belge ve mektup gibi özel eşyalarının da getirilmesi için defalarca başvuruda bulunmalarına rağmen halen cevap alamadıklarını belirterek, durum böyle devam etmesi durumunda cezaevi idaresine karşı protesto adımları atacakları uyarısında bulundular.

Esirler mektupta ayrıca, Filistinli esirlerden Kudüslü İsra Riyad Cemil Ceabisin sağlık sorunları yaşadığını, cezaevi idaresinin bu konuda gereken tıbbi desteği vermediğini ve onun tedavisinde ağır davrandığını, cerrahi operasyona ihtiyaç duyduğunu, ancak şimdiye kadar bir randevu vermediklerini, Ceabisin vücudundaki yanıklar nedeniyle büyük bir eziyet içinde olduğunu, cezaevi revirinde ise kendisini denek olarak kullanıp üzerinde ilaç test ettiklerini ifade ettiler.

Aracındaki tüp patlaması sonucu vücudunun büyük bir kısmı yanan Ceabis 11 Ekim 2015 tarihinde tutuklandı. Ağır şekilde yaralanmasına ve vücudunda derin yanıklar oluşmasına rağmen terörist muamelesi gören Ceabis tedavi edilmeden zindana atıldı.

Uzun soluklu bir tedaviye ihtiyaç duyan Ceabisin durumu, işgalcinin insanlık dışı muamelesi nedeniyle zindanda ağrı kesici ilaçlar verilerek geçiştiriliyor.

FİEM





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024