Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2301 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mart 2015 - 18:25

Gürcü askerler Rusyadan intikam alma peşinde

Büyüt
Küçült
Gürcü askerler Rusyadan intikam alma
Dünya Haberleri › Gürcü askerler Rusyadan intikam alma peşinde haberi

Ukraynanın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı güçlere karşı çok sayıda Gürcü savaşçı cephe hattında Ukrayna ordu saflarında bulunuyor.

AA Rusya ile mücadele etmek için cepheye geldiklerini söyleyen Gürcü savaşçılar, Gürcistan ve Ukrayna ın ortak düşmanı olduğuna inandıkları Rusyadan aynı zamanda Abhazya ve Osetya savaşlarının intikamını almak istiyor.   Ukrayna ın doğusunda geçen yıl bahar aylarında merkezi yönetime karşı önce barışçıl protestolara, ardından silahlı eylemlere başlayan ayrılıkçı güçlerin Rusya tarafından desteklenmesi özellikle Gürcistanda dikkatle izleniyor.   Rusya ın Gürcistandaki ayrılıkçı hareketlere destek vererek önce Abhazya, sonra da Güney Osetyayı fiilen ülkeden ayırmasını kabullenemeyen bazı Gürcü milliyetçiler, aylardır Ukrayna ın doğusunda ordu saflarında savaşıyor.   Gürcü savaşçılar, kendi ülkelerini koruyabilmek adına Rusyayı Ukraynada durdurmak gerektiğine inanıyor. Rusyaya karşı kin ve intikam hislerini de gizlemeyen savaşçılar, amaçlarını Donetsk e kendilerine ulaşan AA muhabirine anlattı.     TECRÜBELİ GÜRCÜ SAVAŞÇILAR CEPHEDE   Gürcü Lejyonu adlı silahlı grubun kurucusu ve komutanı Mamuşa Mamulaşvili, 10 aydır bölgede faaliyet gösterdiklerini anlattı. Zaman zaman Kievde ama genellikle cephe hattında bulunan Mamulaşvili, Rus ordusunun tadını kaçıracak kadar savaşçımız var dedi.   Lejyondaki savaşçıların sayısı ve donanımları hakkında ayrıntılı bilgi vermeye yanaşmayan Mamulaşvili, bu kişilerin Luhansk an güneydeki Mariupola kadar Ukrayna ordusunun çeşitli tabur ve bölüklerinde konuşlandığını belirtti. Mamulaşvili, Bunlar tecrübeli savaşçılar. Abhazya ve Osetya savaşından tecrübesi olanlarımız, uzmanlıkları nedeniyle Ukrayna ordusuna eğitim verenlerimiz var diye konuştu.   Gürcü komutan, savaşçıların Gürcistan ordusuyla herhangi bir bağı olmadığını vurguladı.   Şu ana kadar çatışmalarda Aleko Grigolaşvili ve Tamaz Sukhiaşvili adlı iki Gürcü savaşçının hayatını kaybettiğini belirten Mamulaşvili, cepheye geldiklerinde ilk altı ay ailelerinden maddi yardım aldıklarını, daha sonra Ukraynalı gönüllülerin kendilerine yardım etmeye başladığını söyledi.   EN BÜYÜK AMAÇ RUSYADAN İNTİKAM ALMAK   AA muhabiri, Donetsk eki Sçatiya kasabasında konuşlu ordu birliklerinden Aidar Taburu da bulunan Gürcü savaşçılarla da görüştü.   Gürcü savaşçılardan Roman Dvalidze, doğuda savaş başlar başlamaz bölgeye geldiğini söyledi. Ukraynaya Rusya karşısında savaşmasına yardım ediyoruz diyen Dvalidze, bu işi gönüllü yaptığını dile getirdi. Kendileri hakkında paralı savaşçılar denmesine tepki gösteren Dvalidze, Bir kuruş bile ücret almıyoruz. Biz gönüllü savaşçılarız. Buraya vatanseverleri, Rusyadan intikam almak isteyenleri topladık. Burada şansımız varken değerlendirmek istedik şeklinde konuştu.  



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024