Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2181 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ekim 2018 - 12:59

IKBY’de seçimlerin galibi Barzani

Büyüt
Küçült
IKBY’de seçimlerin galibi
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) katılım oranın düşük olduğu seçimlerin galibi resmi olmayan sonuçlara Barzani’nin partisi oldu.

IKBY Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği, bugün yapılan parlamento seçimlerine katılım oranını açıklarken, resmi olmayan sonuçlara göre eski IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) seçimlerin galibi oldu.

KDP ilk sıradaki yerini korurken en yakın rakibi eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani in partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ikinci sırada kaldı.

SEÇİMLERE KATILIM ORANI DÜŞÜK

IKBY ın maruz kaldığı ekonomik kriz ve DEAŞ ile savaş yüzünden bir yıl ertelenen seçimlere katılım oranı geçen seçimlere göre daha düşük olduğu açıklandı. IKBY Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği, seçimlere katılım oranının Erbilde %58.57, Duhok a %61 ve Süleymaniyede %51 olduğunu belirterek nihai sonuçların önümüzdeki 72 saat içerisinde açıklanacağını duyurdu.

KYB SONUÇLARA İTİRAZ EDİYOR

Öte yandan KYB Sözcüsü Sadi Pire Erbil, Duhok ve Soran bölgelerinde seçimlere hile karıştığını iddia ederek sonuçları kabul etmeyeceklerini bildirdi. Daha önceki Irak seçimlerinee ittifak halinde katılan en büyük iki Kürt partisi KDP ile KYB, arasında Irak Cumhurbaşkanlığı makamı nedeniyle ihtilaflar baş göstermeye başlamıştı.

IKBYde son genel seçim 2013 e yapılmıştı. Seçimleri eski IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mesut Barzani kazanmıştı. 2. Sırada Değişim Hareketi (Goran) gelirken Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani in partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği 3. sırada gelmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024