Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1612 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Haziran 2019 - 13:50

IKBY:PKK köylerden uzaklaşmalı!

Büyüt
Küçült
IKBY:PKK köylerden
Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden, Türkiye’nin sınır bölgelerine yönelik bombardımanı ve PKK’nin bölgedeki varlığına ilişkin yapılan açıklamada, “PKK mensupları sınır bölgelerindeki köylerde insanların yaşamını tehlikeye atmaktadır. PKK köylerden uzaklaşmalıdır” denildi. Irak’taki Kürt partilerden yapılan uyarılarda da, PKK’nın Kürtlere zarar verecek eylemlerden uzak durması istendi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden, Türkiye'nin sınır bölgelerine yönelik bombardımanı ve PKK'nin bölgedeki varlığına ilişkin yapılan açıklamada, “PKK mensupları sınır bölgelerindeki köylerde insanların yaşamını tehlikeye atmaktadır. PKK köylerden uzaklaşmalıdır” denildi. Irak'taki Kürt partilerden yapılan uyarılarda da, PKK'nın Kürtlere zarar verecek eylemlerden uzak durması istendi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, son zamanlarda PKK'nin sınır bölgelerindeki varlığı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen ve sivillerin ölümüne yol açan bombardımanlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “PKK mensuplarının söz konusu bölgelerdeki varlığı gösterip ve köylerle yerleşim birimlerine bilerek girmeleri, köylülerin ve bölge sakinlerinin yaşamını pervasızca tehlikeye atmaktadır. Bu ayrıca bölgenin yeniden hayat bulması ve inşasına da engel olmaktadır” denildi.

“Kürdistan Bölgesi Hükümeti, topraklarının komşu ülkelerin güvenliğinin bozulmasına dönük saldırılar için kullanılmasını kabul etmemektedir ve buna izin vermeyecektir” denilen açıklamada, bu durumun aynı zamanda Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının da can güvenliğinin tehlikeye girmesine neden olduğu vurgulandı.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Kürdistan Bölgesi Hükümeti, son günlerde sınır bölgelerinde düzenlenen bombardımanlar ve yaşanan olaylarla ilgili Türkiye'ye endişelerini iletmiş ve tekrarlanmamasını umduğunu belirtmiştir.”

Bombardımanlarda hayatını kaybeden sivillerin ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada, “Sınır bölgelerindeki köy yerleşimleri, askeri çatışma ve bombardımanlara meydan olmamalıdır” denildi.

SİYASİ PARTİLERDEN UYARI: KÜRTLERE 
ZARAR VERECEK EYLEMLERDEN UZAK DURUN

Bu arada PKK'ya bir uyarı da Kürt siyasi partilerden geldi.

PKK'nın, Irak Kürdistan Bölgesi'nde eylem yapmak üzere oluşturduğu, “Güney Kürdistan Öz Savunma Güçleri” isimli silahlı grubunun açıklamasını değerlendiren siyasiler, “PKK, Kürtlere zarar verecek eylemlerden uzak durmalıdır” uyarısında bulundu.

Kendilerini “Güney Kürdistan Öz Savunma Güçleri” olarak tanımlayan bir grup, iki gün önce okudukları bildiride, “Güney Kürdistan yöneticilerinin Türkiye'nin işgalciliğine karşı sessizliği karşısında Güney Kürdistan Öz Savunma Gücü kuruldu” ifadelerini kullanmıştı.

Kürdistan Bölgesi'nde Türkiye'ye ait tüm noktaların hedef alınacağını kaydeden grup, Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi ve askeri boşluk nedeniyle harekete geçtiklerini ve Kürdistan Bölgesi'nin kültür, değer ve kazanımlarını korumayı amaçladıklarını savunmuştu.

PAK: PKK SİVİL ALANLARDAN ÇEKİLMELİ

K24'e konuşan Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) MYK Üyesi Hanifi Turan, Kürdistan Bölgesi'nde resmi bir yönetimin olduğunu ve burada Peşmerge'nin asayişi sağladığını vurguladı.
Bu gerçeklik doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Hanifi Turan, şunları söyledi:

“Kuzey Kürdistan'daki siyasi parti temsilcileri, PKK'nin Kürdistan Bölgesi'nde oluşturduğu yeni silahlı grupla ilgili uyarılarda bulunuyor. Yapılan uyarılarda söz konusu grupların bölgede sorunları daha da zorlaştıracağına dikkat çekiliyor. PKK eğer gerçekten de Güney Kürdistan'ın korunmasını ve bölgede asayişin sağlanmasını istiyorsa sivil alanlarda savaşmaması gerekiyor. Sivil alanlardaki çatışma sivil halka zarar veriyor.”

PSK: KÜRT DOSTLARI ÇAĞRI YAPMALIDIR

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel ise, Kürdistan Bölgesi'ndeki sorunların çözümünün Kürdistan Parlamentosu olduğunu vurguladı.
K24'e konuşan Bozyel, şunları dile getirdi:

“Kürdistan Bölgesi'nde kurulan yeni hükümet çok yönlü, çok sesli ve güçlü bir hükümet olacak. Kuzey Kürdistanlı siyasiler de bu yönde çağrıda bulunuyor. Kürt dostları, bu süreçte kurulacak yeni hükümete destek olmalı ve demokrasinin inşasına katkı sunmalıdır.”

Bozyel, “Ayrıca Kürt dostları, PKK'ye Kürtlerin kazanımlarına zarar verecek eylemlerden uzak durması çağrısında bulunmalıdır” ifadelerini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024