Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2369 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Åžubat 2015 - 10:19

Irak Türkmen Cephesi: Harekattan gurur duyduk

Büyüt
Küçült
Irak Türkmen Cephesi: Harekattan gurur

OperasyonU deÄŸerlendiren Suriye Türkmenleri Meclisi BaÅŸkanı Abdurrahman Mustafa, “Türkiye nasıl ceddimizi bir gecede korumaya aldıysa, oradaki Türkmenleri, bizleri de aynı ÅŸekilde koruyup kollayacağından şüphemiz yok. Suriye Türkmenlerine sesleniyorum, bir an olsun bile unutmayalım ki asla yalnız deÄŸiliz. Tüm dünya karşımızda olsa da biliyoruz ki Türkiye hep bizimle hep yanımızdadır” dedi.

Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, “Osmanlı Ä°mparatorluÄŸunun kurucularından Süleyman Åžahın türbesinin güvenli noktaya taşınması Iraklı Türkmenleri gururlandırdı. Çok baÅŸarılı, mutluluk verici bir operasyon. Bir saldırı savaÅŸ nedeni olabilirdi. Türkiye, sorunu barışçıl yolla çözdü” diye konuÅŸtu.

Operasyon Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) medyasında da geniş yankı buldu. Kürt medyası operasyonu son dakika gelişmesi olarak yorum yapmadan duyurdu.

Erbil merkezli haber kanalı Rudaw, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlunun açıklamalarını canlı yayınla verdi. Rudawın internet sitesi ise “Türkiye, Süleyman Åžahın naaşını ülkesine götürdü” baÅŸlığıyla operasyonu manÅŸetine taşıdı. Haberde, “Türkiye, 750 askerle Süleyman Åžah Türbesi ve korumalarını kurtarmak için operasyon düzenledi” ifadelerine yer verildi. 

Kürdistan Demokrat Partisinin (KDP) resmi yayın organı KDPinfo da “Türkiye, Süleyman Åžahın türbesini ülkesine götürdü” baÅŸlıklı haberinde, operasyonda tanklar ve ağır askeri araçlar kullanılmasına dikkati çekti.

Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸinin (KYB) resmi yayın organı PUKmedia ise manÅŸetten yayımladığı haberde, “Türkiye, Süleyman Åžahın türbesini IŞİD tehlikesine karşı korumak amacıyla dün gece Kobani yakınlarındaki bölgeye girdiÄŸi belirtildi” ifadesini kullandı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024