Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2225 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mart 2015 - 23:35

IŞİD, Musuldaki askeri noktalara saldırdı

Büyüt
Küçült
IŞİD, Musuldaki askeri noktalara

Musulun doğusundaki Duberdan kampında görevli subay Yasin el-Ceburi, IŞİD, ülke çapında iyi bilinen El-Gazelani karargahına, El-Cusuk semtindeki Musul Operasyonları Komutanlığı merkezine ve Terörle Mücadele Müdürlüğü binasına bombalı saldırı düzenledi dedi.

Ceburi, IŞİDin Musulu kaybedeceğini anladığı için kentte ordu ile polis teşkilatının alt yapısını tamamen çökertmeye çalıştığını belirtti.

Öte yandan emniyet güçlerinin, IŞİDin kontrolündeki Salahaddin vilayetinin merkezi Tikritin El-Alem ve Ed-Dur bölgelerinde örgüte karşı operasyon yaptığı kaydedildi.

Hava destekli operasyonda Ed-Durun doğusundaki bir semtin ele geçirildiği bildirildi.

El-Cezire ve Badiye Operasyonları Komutanlığı kaynakları da ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ile Irak ordusunun, Ramadi kentinin 90 kilometre batısındaki Bağdadi nahiyesine bağlı Cebbe, Kebise, 140 kilometre batısındaki El-Bevhaya semti ile Hadise ilçesinde IŞİD örgütüne karşı dün gece askeri operasyon başlattığını söyledi.

Operasyonda 16 IŞİD militanının ölü olarak ele geçirildiği, örgüte ait 2 aracın da imha edildiği aktarıldı.
Devlet Bakanı Ahmed el-Cuburi de yaptığı açıklamada, Salahaddin kentindeki operasyonlara katılan aşiretler ile Şii gönüllülerden oluşan El-Haşduş-Şabi (Halk Topluluğu) destekli Irak güvenlik güçlerinin sayısının 7 bin olduğunu belirtti.


Halk Topluluğu destekli Irak güvenlik güçlerinin, dün akşam IŞİDin kontrolündeki Salahaddin vilayetinin merkezi Tikriti almak için geniş çaplı operasyon başlattığı açıklanmıştı.

Terör örgütü IŞİD, 10 Haziran 2014ten beri Irakın ikinci büyük kenti Musulu elinde tutuyor.

Irakta IŞİDin, Musulu ve bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından ordu ile IŞİD arasında bazı kentlerde başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak ordusu ile Peşmerge güçleri, örgütün elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya havadan destek veriyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024